ABD`de Kadir Gecesi paniği

Bigpara Haber
CNN, yarın Türkiye ve Ortadoğu`daki Amerikan hedeflerine terörist saldırılar düzenlenebileceğini duyurdu.


Bin Ladin adına gönderilen bir mesajda, ABD`nin Guam adasında, Noel arifesinde kimyasal saldırı yapılacağı öne sürüldü. Dış Haberler Servisi - Amerikan CNN televizyonu, istihbarat kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, ``ABD`li yetkililerin, radikal İslamcı teröristlerin Ortadoğu ve Türkiye`deki Amerikan hedeflerine saldırı tehditlerine ilişkin ciddi bilgiler aldıklarını`` duyurdu.
Haberde ABD`nin, Ortadoğu ve Batı Avrupa`da potansiyel terörist saldırılara karşı ramazan ayının son günlerinde güvenlik önlemlerini arttırdığı da kaydedildi. CNN`in haberinde, ABD`li yetkililerin, özellikle 23 Aralık Kadir Gecesi`nde bir saldırı olabileceğinden kaygılandıkları belirtildi.ABD, ekim ayında da terörist saldırılara karşı Basra Körfezi, Arap yarımadası ve Türkiye`de seyahat edeceklere dikkatli olmaları uyarısında bulunmuştu.


Bu arada, Büyük Okyanus`ta ABD`ye ait Guam adasında, Suudi Arabistanlı terörist Usame bin Ladin` in olası bir saldırısına karşı alarm durumuna geçildi. Guam Valisi Carl Gutierrez , Guam Uluslararası Havaalanı yönetimi ve valiliğin, Usame Bin Ladin`i temsilen bir e-posta aldıklarını ve mesajda, uluslararası havaalanına Noel arifesinde bir kimyasal saldırı yapılacağı tehdidinde bulunulduğunu açıkladı. Yüzde 90`ı köktendinci Taleban denetiminde bulunan Afganistan`da barınan Bin Ladin, ABD tarafından 1998`de ABD`nin Kenya ve Tanzanya`daki büyükelçiliklerine düzenlenen ve 224 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıların arkasında olmakla suçlanıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, geçen salı günü Bin Ladin`i barındıran Taleban yönetimine yönelik yaptırımları sıkılaştıran bir karar almış, Bin Ladin`in ABD`ye teslim edilmesini ve ülkedeki terörist eğitim kamplarının kapatılmasını istemişti.


FBI SORUŞTURMA BAŞLATTI;

E-postada, ``Noel arifesinde gerçekleşecek saldırıda sinir gazı ve öldürücü biyolojik ajanlar kullanılacak. Ana hedef oteller, restoranlar ve kamuya açık yerler olacak. Böylece ABD`ye bir ders vereceğiz ve yeni başkana `Hoşgeldin` demiş olacağız. Mesajımız, Afgan halkına ve müttefiklerine artık zarar verilmemesidir. Bu mesaj göz ardı edilirse 1 Ocak 2001`de de sinir gazıyla saldıracağız`` denildi. Guam Valisi Gutierrez, tehdidi ciddiye aldıklarını ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu`nun,, (FBI) olayı soruşturmaya başladığını söyledi. Öte yandan, New York Federal Mahkemesi, 1998`da ABD`nin Kenya ve Tanzanya büyükelçiliklerine düzenlenen saldırıyla ilgili olarak 5 kişiyi daha suçladı. Bu saldırılara karışmakla suçlanan diğer 17 kişiden 6`sı New York`ta, 3`ü İngiltere`de tutuklu bulunuyor. Öteki 7 kişi ve son olarak suçlanan 5 kişinin halen firarda. (CUMHURİYET)

Diğer Genel Haberleri