ABD`de ham petrol stokları düştü

EIA yaptığı açıklamada, ABD`de ham petrol stoklarının geçen hafta 2 milyon varil azalarak 299,8 milyon varile gerilediğini bildirdi

Bigpara Haber

ABD`de geçen hafta ham petrol stokları beklenenden çok fazla düştü.


CNNTURK

Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) yaptığı açıklamada, ABD`de ham petrol stoklarının geçen hafta 2 milyon varil azalarak 299,8 milyon varile gerilediğini bildirdi.
 
Ham petrol stoklarının geçen hafta 100 bin varil düşmesi bekleniyordu.
 
ABD`nin geçen hafta günlük ortalama 10,17 milyon varil petrol ithal ettiği, önceki haftaya göre petrol ithalatının günlük 83 bin varil azaldığı kaydedildi.
 
Benzin stoklarının 2,1 milyon varil artarak 210,9 milyon varile çıktığı ifade edilen açıklamada, dizel ve kalorifer yakıtını kapsayan damıtılmış yakıt stoklarının da 1,3 milyon artışla, 120,7 milyon varil olduğu belirtildi.
 
Bu arada EIA`nın yaptığı açıklamadan sonra ABD ham petrolünün varil fiyatı Ağustos teslimi 46 sent artarak 141,43 dolar oldu.
 
Petrol fiyatları yavaşlamayı uzatıyor
 
ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, yüksek petrol fiyatları, konut fiyatlarının düşmesi ve sermaye piyasalarındaki sıkıntının ABD ekonomisindeki yavaşlamanın süresini uzattığını söyledi.
 
Paulson, ABD`de konut hacizlerinin artmaya devam edeceğini, konut fiyatlarının düştüğü haberlerinin sürmesinin sürpriz olmayacağını ifade etti.
 
Paulson, Bugün ABD ekonomisi zorlu bir dönemden geçiyor. Son birkaç çeyrektir Avrupa`da iyi büyüme rakamları görülmesine karşın, Avrupa`da ve özellikle İngiltere`de de yavaşlama işaretleri var. Ancak, gelişmekte olan ekonomilerin, küresel büyümeyi destekleyecek güçlü bir büyüme sürecini sürdürmesi bekleniyor dedi.
 
Yüksek petrol fiyatları ve konut sektöründeki yavaşlamanın getirdiği değişikliklere ayak uyduran mali kurumların güçlü bir kazanç ortamıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Paulson, bankalara sermaye artırımı yaparak, borçlarını azaltarak ve kar payı politikalarını yeniden gözden geçirerek, bilançolarını güçlendirme çağrısı yaptı

Diğer Genel Haberleri