ABD asker konusunda savunmaya geçti

ABD Savunma Bakanı Rumsfeld, Irak`a Türk askeri gönderilmesi konusundaki tutumu yüzünden eleştirilere hedef olan Amerikan yönetimini savundu

Bigpara Haber
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak`a Türk askeri gönderilmesi konusundaki tutumu yüzünden eleştirilere hedef olan Amerikan yönetimini savundu ve Bu konunun yönetim tarafından kötü ele alındığını kesinlikle söylemem dedi.

Rumsfeld, ABD yönetiminin, muhalefetteki Demokrat Partililer`in yanı sıra bizzat yönetimin içinden bazı isimler tarafından da Iraklılar`la görüşüp uygun ortamı hazırlamadan Türkiye`den asker talep ettiği için diplomatik fiyaskoya yol açmakla eleştirilmesine ilişkin soru üzerine, bu eleştirilere katılmadığını söyledi.

ABD Savunma Bakanı, Türkiye`nin de konuyu iyi ele aldığını, parlamentosuna danıştığını, ancak Irak Geçici Hükümet Konseyi (GHK) ve koalisyon ülkeleriyle yapılan görüşmelerin sonunda, Irak`a Türk askeri gönderilmesi fikrinin iyi olmayabileceği sonucuna varıldığını söyledi. Rumsfeld, Bu, karmaşık bir konu. Türkiye`nin elbette, komşu Irak`ta olup bitenlere karşı bir ilgisi var. Oradaki güvenlik ortamının düşmanca olmadığını görmekte çıkarları var dedi.

Rumsfeld, Türkiye`nin; Kuveyt, Suudi Arabistan, Ürdün ve bölgedeki diğer ülkeler gibi, Irak`ın başarısından sürekli çıkarı olacağını kaydetti. ABD Başkanı George W. Bush`un, Irak`ın tek bir ülke olması ve parçalara bölünmemesi konusundaki görüşünün çok açık olduğunu belirten Rumsfeld, Irak`ın, komşularıyla barış içinde, bölgedeki diğer ülkeleri kitle imha silahlarıyla tehdit etmeyen, ülke içindeki dini ve etnik unsurlara saygılı bir ülke olması gerektiğini söyledi.

Diğer Genel Haberleri