AB`ye girmesek de Euro`ya geçeceğiz

Bigpara Haber
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarında Türkiye`nin vizyonunu `AB`ye tam üye`, `Euro`nun kullanıldığı ülke` olarak tanımladı.

Davos`a bir takım kamu projelerine finansman bulmak için gelmediklerini belirten Babacan, Amacımız, Türkiye`yi yatırımcı açısından cazip kılmak dedi. Babacan, liradan 3 sıfır atılması projesinin, ancak enflasyon tek haneli rakamlara düştükten sonra kalıcı sonuç verecek şekilde ve bir kez yapılması gerektiğini söyledi.

İDDİALI HEDEFLER
Davos`ta Avrupa Birliği bölgesi dışındaki Avrupa konulu oturuma katılan Babacan, şu mesajları verdi

* Türkiye-AB ilişkilerinde nihai hedef AB`ye tam üye olmuş ve Euro`nun kullanıldığı bir ülkeye ulaşmak.

* Euro`ya geçmek için AB üyesi olmak şart değil. Hükümetin niyeti Euro`ya geçmek yönünde. Euro`ya geçebilmek için Maastrich kriterlerini gerçekleştirmek gerekiyor. Uyguladığımız ekonomik program da Maastrich kriterlerine ulaşmaya dönük. İşte o anda, Euro`ya hazır mıyız, beklemek mi yoksa geçmek mi gerekir, buna karar veririz.

* Türkiye`de eski alışkanlık kamunun yatırım yapması ve kamu projelerine finansman bulunmasını içeriyordu. Davos`a böyle kamu projeleriyle gelmedik. Amacımız, Türkiye`yi yatırımcılar açısından cazip kılmak.

* Hükümetimiz piyasalarla, iş dünyasıyla dost. Kendimize güveniyoruz.

* Yabancı sermayeye, `Türkiye`ye yatırım yapın` diyoruz. Türkiye, AB`ye tam üyelik sürecinde hızlı büyümek zorunda olan bir ülke. Büyümenin hızlı olduğu ülkelerde fırsatlar fazladır.

Diğer Ekonomi Haberleri