AB`den 450 milyon Euro’luk yardım

AB Türkiye temsilcisi Karen Fogg, Türkiye`ye teknik destek ve eğitim alanında kullanılmak üzere 450 milyon Euro`luk yardım geleceğini söyledi.

Bigpara Haber
Türkiye-AB iş ortaklığı programının başlaması nedeniyle, bugün İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda konuşan AB Türkiye temsilcisi Karen Fogg, Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen noktayı değerlendirdi. İlişkilerin yeni bir aşamada olduğunu belirten Fogg, bu yıl ulusal programın ortaya konup, yapısal reformların hayata geçirileceği yıl olduğunu vurguladı.

450 milyon Euro’luk yardım kesinleşti
Türkiye’ye yardımiçin kesinleşen 450 milyon Euro`luk bir yardımın bulunduğunu belirten Fogg, bu yardımın ayrıntılarını şöyle açıkladı: “Türkiye’deki KOBİ`lere yönelik olarak 3 bölgede iş merkezleri acıyoruz. Bu iş merkezleri Kocaeli, Gaziantep ve İzmir`de olacak. Bunlar yıl sonuna kadar acılacak ve bu bölgelerde bir anlamda Avrupa piyasalarına genişlemeye doğru ve daha çok küçük ve orta ölçekli işletmelerin profesyonelleşmeye geçmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Karen Fogg konuşmasında ayrıca, 450 milyon Euro’luk yardımın yanısıra, Avrupa Yatırım Bankası`ndan profe bazında 200-300 milyon Euro’luk bir miktarın gelebileceğini ifade etti.
(tradecnet.com)

Diğer Politika Haberleri