AB`de tarih karmaşası

AB Komisyonu tarafından hazırlanan Rapor`da, Türkiye`ye müzakere tarihi verilmeyeceği öne sürüldü, ancak iddia AB Komisyonu tarafından yalanlandı

Bigpara Haber
AB Komisyonu tarafından hazırlanan ve 9 Ekim`de yayımlanacak İlerleme Raporu`nda, Türkiye`ye tam üyelik müzakerelerinin başlangıç tarihi verilmeyeceğinin belirtildiği öne sürüldü, ancak bu iddia AB Komisyonu tarafından yalanlandı.

Reuters ajansının haberine göre bir AB kaynağı, ABD`nin yoğun baskısına rağmen Türkiye`ye, ekonomi ve insan hakları kriterlerini yerine getirmediği için müzakerelere başlangıç tarihi verilmeyeceğini, ancak AB`nin Ankara`ya yardım önereceğini ileri sürdü.

Komisyon`un diğer kaynakları ise İlerleme Raporu`nda, Türkiye`ye tarih verilmesi veya verilmemesi konusunda hiçbir tavır alınmadığını ve bu konuda hiçbir ifadeye yer verilmediğini açıkladılar.

Kaynaklar, Türkiye`de genel seçimler yapılacak. Bu seçimlerden sonra kimlerle muhatap olacağımızı bilmiyoruz. İlerleme Raporu`nda Türkiye`nin AB`ye tam üyelik müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin karar, AB devlet ve hükümet başkanları tarafından, Kopenhag zirvesinde belirlenecektir. Kopenhag zirvesine kadar, bu karara ilişkin her türlü haber, spekülasyon olmaktan öteye gidemez dediler.

Diğer Genel Haberleri