9 hisseyi analiz etti, tavsiyelerini açıkladı

Ziraat Yatırım Araştırma Bölümü hisse raporunu yayınladı. Ziraat Yatırım 9 hisseyi analiz etti ve öneri de bulundu

Bigpara Haber



Ziraat Yatırım Araştırma Bölümü hisse raporunu yayınladı. Ziraat Yatırım 9 hisseyi analiz etti ve öneri de bulundu.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İşte o hisseler...






İş Bankası (ISCTR, Öneri EKLE Nötr)

Banka yurt içinde 20 milyar Türk Lirasına kadar farklı vadelerde Türk Lirası cinsinden banka bonosu ve/veya tahvili ihraç edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.





Tekstilbank (TEKST, Sınırlı Pozitif)

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Capital Inteligence, güçlü sermaye rasyoları, iyileşen varlık kalitesine ve yüksek seviyedeki müşteri mevduatlarına işaret ederek Tekstilbank'ın finansal güç notu BB+ olarak teyit etti, not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti.





Bimeks (BMEKS, Nötr)

Şirketin nitelikli yatırımcılara tahsisli olarak ihraç edeceği 100mn TL tutarındaki 3 yıla kadar vadeli borçlanma araçları, Sermaye Piyasası kurul kaydına alınmıştır.





Turkcell (TCELL, Nötr)

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş Turkcell'deki son durumla ilgili, Turkcell'de 3 tane hakim ortağın, bir de 100 bine yakın borsada hisse senedi alım satımı yapan yatırımcının olduğunu söyledi. Ortakları arasındaki önemli hukuki problemlerden dolayı şirketin 4 yıldır genel kurulunu yapamadığını, bu nedenle kanunda yer alan bir hüküm nedeniyle olaya müdahil olduklarını bildiren Ertaş, Kanun şunu söylüyor  31 Mart 2015'e kadar ortaklar kendi aralarında anlaşıp genel kurulu yaparlarsa yönetim kurulunu kendileri seçebilecekler. Eğer ortaklar bu iradeyi ortaya koyamazlarsa, bu tarihten sonra SPK Türk Ticaret Kanunu'nun Genel Kurula verdiği tüm yetkileri kullanma hakkına sahip olacak. 31 Mart 2015 mevcut ortaklar için son tarih. Bu tarihe kadar ya kendileri oturup anlaşıp normal bir şirket haline dönüştürecekler, ya da SPK gerekli adımları atacak dedi. Ayrıca, Turkcell iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı 26 Eylül'de satışa sunuyor.





Garanti Bankası (GARAN, Öneri TUT, Nötr)

Garanti Bankası, lisanslı depoculuk sisteminde Elektronik Ürün Senediyle (ELÜS) ilk krediyi verdi. Garanti Bankası açıklamasına göre banka, çiftçi, tüccar ve sanayicilerin TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.'ye ait lisanslı depolara koyduğu ürünler karşılığında, Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde oluşturulan ELÜS üzerinden kredi kullandırmaya başlayan ilk banka oldu. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Özellikle sektörde finansa ulaşmada karşılaşılan en önemli sorun olan teminat problemini ortadan kaldıracak bir gelişme olması, tarımsal ticareti hızlı, güvenilir ve kolaylaştırıcı bir yapıya dönüştürmesi açısından, yeni sistemi çok değerli buluyoruz. Garanti olarak bu alandaki öncülüğümüzü sürdürmeyi, faaliyete giren diğer lisanslı depolarla da ürün depolama dönemlerini dikkate alarak çalışmaya başlamayı öngörüyoruz. ELÜS'lerle kullandırılacak krediler sayesinde çiftçiler fiyat dalgalanmalarından daha az etkilenecek, tüccar ve sanayiciler ise istedikleri kalitede ürüne ve ucuz depolama imkanına ulaşacak. dedi.





Özak GYO (OZKGY, Nötr)

Şirket ile sermayesine %96,63 oranında iştirak ettiği bağlı ortaklığı Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş. (Aktay Turizm)'in, Şirketin çatısı altında birleşmesi uygun bulunmuştur.





Akiş GYO (AKSGY, Nötr)

Şirket portföyünde yer alan Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezinin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak  enerji firmalarından alınan teklifler değerlendirilmiş, fiyatlandırma ve sözleşme şartları açısından  sona eren enerji tedarik sözleşmesinin Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret Anonim Şirketi  ile bir yıl süreyle yenilenmesine karar verilmiştir.



 

Alcatel Lucent (ALCTL, Nötr)

Delta Telekom ile Şirket arasında 9,4 milyon dolar tutarında, yaklaşık tamamlanma süresi 15 ay olan satış sözleşmesi imzalandı.





Goodyear Lastikleri (GOODY, Nötr)

Şirket, fabrika stok seviyelerini ayarlamak üzere  İzmit Fabrikası'nda 15 Eylül 2014 -22 Eylül 2014 tarihleri arasında üretime ara verilmesine karar vermiştir.

Diğer Borsa Haberleri