6 Ay Daha Boyle Gider.

Bigpara Haber
IMF gorusmeleri sonucundaTurkiye`nin bazi refromlari yerine getirmesi halinde 2000`dan baslamak uzere mali yardimi da iceren bir stand-by anlasmasi yapilacagi artik biliniyor. Bu aciklamaya piyasalarin tepkisi ise arada dalgalanma yasanda da notr oldu. Yeni kaynak girisine endekslenen piyasalar, bu gelismeye temkinli iyimserlik icine girdi. Fon yonetcileri ve borsacilar hukumetin icraatlarina kilitlendi. Her ay tekrarladigimiz anket sonucuna gore beklentilerin yil sonuna kadar surpriz bir gelisme olmadigi taktirde dengelerin asagi yukari ayni seviyelerde korunacagi goruluyor. Anketten cikan sonuclar soyle:
Piyasa hukumetin `ev odevini` yapacagina, en azindan elinden geleni yapacagina inaniyor.
Yurtdisindan kisa vadede fazla bir doviz girisi beklenmiyor. Yabancilarin hukumetten somut adimlar bekledigi belirtiliyor.
Doviz girisi olmadigi icin de likiditede fazla bir rahatlama olmayacagi ongoruluyor. Bu arada 3 ceyregin daha rahat, 2000 yili sorunu nedeniyle de 4. ceyregin daha rahat, 2000 yili sorunu nedeniyle de 4. ceyregin daha sert gececegi belirtiliyor.
Faizde Temmuz ayi daglalanma bandi beklentisi yuzde 95-110 civarinda. Artis beklentisi yok. Fazla dusecegi tahmini de yapilmiyor.
Borsanin Temmuz`da yatay, hukumetin reformlari yerine getirmesi halinde ise onumuzdeki aylarda 6.500`e dogru cikabilecegi dusunuluyor.
`Onumuzdeki donemde hukumet gelir artirmak icin ne yapacak` sorusuna gelen ortak cevap zam. Bazi fon yoneticileri de vergi artisi olabilecegini belirtiyorlar. Bu gelir artici tedbirlerin piyasalari fazla etkilemeyecegi de ongoruluyor.
IMF projeksiyonuna gore yilsonunda yuzde 90 olarak beklenen faizin Ocak 2000`de yuzde 65`e inmesi mumkun. Ancak bunun IMF`den kaynak girisi olmasi halinde mumkun oldugunun alti ciziliyor. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri