400 bin Euro`luk Mercedes

Bigpara Haber
Mercedes Benz`in Formula 1`de ortak çalıştığı McLaren`le birlikte geliştirdiği SLR McLaren modeli, Frankfurt Otomobil Fuarı`nın ardından, kasım ayında satışa sunulacak.

Bugüne kadar seri üretimi yapılan en pahalı Mercedes olması beklenen SLR McLaren`in, Almanya`daki tahmini fiyatı 250 bin Euro (390 milyar lira). Sipariş olduğu taktirde Türkiye`ye ithal edilecek olan spor lüks otomobilin, anahtar teslim satış fiyatının vergiler nedeniyle 400 bin Euro`yu (624 milyar lira) bulması bekleniyor.

1950 yıllardaki SLR modelinin efsanesini devam ettiren SLR McLaren, eskiyle yeniyi birleştiriyor. SLR McLaren`in tasarım konsepti, geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturuyor. Ayrıca, yarının spor otomobilleri hakkında ipuçları veriyor.

Otomobilin dış tasarımında uzun motor kaputu, kanat şeklindeki kapılar ve yandaki hava girişleri dikkat çekiyor. Spor görünümün yanı sıra güvenlik ve günlük kullanıma uygun olarak konforlu olarak tasarlanan SLR McLaren`de alüminyum ve karbondan oluşan hafif malzemeler kullanılmış.

Mercedes Benz, otomobilin tanıtımı için ise ilginç bir yöntem uyguluyor. SLR McLaren ile ilgili bilgiler, belirli aralıklarla küçük küçük veriliyor. Böylece otomobil konusunda bir merak yaratılmaya çalışılıyor. Otomobille ilgili her türlü bilgi ise dünya promiyerinin yapılacağı Frankfurt Otomobil Fuarı`na saklanıyor. Bu yüzden, otomobilin teknik özellikleri, motor bilgileri, fiyatı sır gibi saklanıyor.


Diğer Genel Haberleri