40 Milyon Adet Kart Siparişi Aldı

Bigpara Haber

Geçen yıl Amerika pazarına giren İpek Matbaacılık, 2000 yılının ikinci yarısından itibaren de İngiltere’ye ihracata başladı.

Müşteri portföyüne İngiltere’den Post Oficce, Hom Base ve Woolvorth firmalarını katan İpek Matbaacılık, geçtiğimiz günlerde 40 milyon adet ilave kart siparişi aldı. Siparişin değerinin 1 milyon sterlinin üzerinde olduğunu söyleyen İpek Matbaacılık yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, siparişin tamamının sevkedildiğini belirtiyor.

Müşteri portföylerinin oldukça geniş olduğuna dikkat çeken İpek, Post Oficce’i portföylerine katmaktan oldukça memnun olduklarını, buradan yeni siparişlerin de gelmesini beklediklerini ifade ediyor.

İpek Matbaacılık geçen yılın dokuz aylık döneminde 349 milyar lira zarar açıklamıştı.

Şirket, bu yılın aynı döneminde ise daha iyi bir performans sergileyerek, zararını kara çevirdi ve 515 milyar lira kar açıkladı.

İpek, bilançolarındaki bu olumlu gelişmenin firmanın uluslar arası kimliğinin tanınması ile ilgili olduğuna dikkatç ereke, ‘Müşteri portföyümüz her geçen gün genişliyor. Bu da ciro ve karlılık oranlarımızda önemli ölçüde artış olmasını sağlıyor’ diyor.

Yılın geri kalanında da aynı performansı göstereceklerini ifade eden İpek, 2000’in ise bu yıldan daha iyi olacağını belirtiyor. (PARA-BORSAMARKET)

Diğer Piyasa Haberleri