4. SİAD Zirvesi Şanlıurfa`da Başladı

Bigpara Haber
-Karar Danışmanlık Limited Şirketi Tarafından Hazırlanan Rapor Üzerinde, Siad Temsilcileri, Görüş Bildirdiler

ŞANLIURFA (A.A) - 16.11.2000 - 4. Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) zirvesi Şanlıurfa`da başladı. Karar Danışmanlık Limited Şirketi tarafından hazırlanan rapor üzerinde, SİAD temsilcileri, görüşlerini bildirdi. Harran Oteli`ndeki zirvenin ilk oturumuna çeşitli illerden gelen SİAD Başkanları ve temsilcileri ile Karar Danışmanlık Limited Şirketi temsilcileri katıldı. Karar Danışmanlık Limidet Şirketi temsilcisi Metin Ger, yaptığı konuşmada, 1997 yılında TÜSİAD`ın ev sahipliğinde 1`inci SİAD zirvesinde, zirvelerin her yıl başka bir SİAD`ın evsahipliğinde gerçekleştirilerek, gelenekselleştirilmesine karar verildiğini hatırlattı.

Şanlıufra`da 4`ncüsü yapılan SİAD zirvesinin ana temasının AB ile bütünleşme sürecinde tarımda reform olarak belirlendiğini belirten Ger, şöyle konuştu: 4`üncü SİAD zirvesi için hazırlanan rapor, 2000 yılınan başında başlatılan yoğun ve kapsamlı bir çalışmayla gerçekleştirilmiştir. Çalışmada mümkün olduğunca geniş katılımcılığı temin etmek yaklaşım olarak seçilmiştir.

Raporda (Ekonomide durum tespiti çalışması, Alternatif senaryo modelleri ve Anket çalışması) bulunuyor. Bu raporu SİAD temsilcileri ile tartışılarak, son hali bildiri olarak sunulacaktır. Daha sonra yapılan oturumda hazırlanan raporu, Ankara Üniversitesi`nden Prof.Dr. Cemal Tuluğ, Prof.Dr. Gülcan Eraktan, ODTÜ`den Prof.Dr. Halis Akdar ve Doç.Dr. Erol Çakmak, işadamlarına sunarak, işadamlarının görüşü alınarak, rapor üzerinde yapılacak değişiklikler görüşülmeye başlandı.

Diğer Genel Haberleri