3G Zirvesi

Bigpara Haber

-Erıcsson Başkan Yardımcısı Berntson: -Üçüncü Nesil Mobil Teknolojisi Lisansı Verilen Ülkeler Tablosuna Türkiye`Yi De Yerleştirmek İstiyoruz -Aya İlk Ayak Basan Abd`Li Astronot Armstrong: -Günümüzde Güç Artık Elinde Bilgiyi Tutanlarda Ve Bilgi Akışını Kontrol Edenlerde

İSTANBUL (A.A) - 15.11.2000 - Ericsson Başkan Yardımcısı Göran Berntson da, üçüncü nesil mobil teknolojisi lisansı verilen ülkeler arasında Türkiye`yi de görmek istediklerini bildirdi. Göran Berntson, Üçüncü nesil mobil teknolojiler (3G) konulu toplantıda yaptığı konuşmada, 2003 yılında dünyada mobil telefon kullanıcı sayısının sabit sistem kullanıcılarının önüne geçeceğini kaydetti. Üçüncü nesil mobil teknolojilerinin henüz devreye girmediğini hatırlatan Berntson, şunları söyledi: Üçüncü nesil mobil teknolojileri gelecekte çok önemli olacak. Tam olarak cebimize girdiğinde, birçok şeyi birleştirmemiz mümkün olacak. Üçüncü nesil mobil teknolojilere gidişte çok önemli adımlar atmamız gerekiyor. Avrupa`da 7 ülkeye 3G lisansı verildiğini ve önümüzdeki dönemde başka ülkelere de lisanslar verileceğini belirten Berntson, bu yılın sonuna kadar lisans sayısının 70`i bulacağını bildirdi. Göran Berntson, Türk Bayrağını da buraya çıkarmak istiyoruz. Bu tabloya Türkiye`yi de yerleştirmek istiyoruz dedi. Goldman Sacks Telekom Bölüm Başkanı Sean Faughnan da, bu yıl devreye giren WAP`ın insanları evrensel bir standarda yakınlaştırdığını hatırlattı. Faughnan, ancak WAP`da bir başarısızlık olduğunu, beklentilerine kıyasla istenilen sonucu vermediğini kaydetti.

-ASTRONOT FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTEMEDİ-

Aya ilk ayak basan ABD`li astronot Neil Armstrong da, günümüzde gücün artık bilgiyi elinde tutanlarda ve bilgi akışını kontrol edenlerde olduğu görüşünü dile getirdi. 20. yüzyılda hem iyi hem kötü denilebilecek olaylar yaşandığını, savaşlar ve yaşanan depremlere karşın bilimsel gelişmelerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Armstrong, Bu gelişmenin en ilginç boyutu önceden tahmin edilmemiş olması ve müşteri talebine göre gerçekleşmemiş olmasıdır dedi. İnsanın merakı, girişimci ruhu ve sınırsız kararlılığı nedeniyle başarılı bir keşif ve yaratıcılık sürecinin yaşandığını ifade eden Armstrong, uzaya gitmelerinin sıvı yakıtlı roket ve elektronik bilgisayarlar sayesinde gerçekleştiğine işaret etti. Yeni bir girişim konusunda her zaman çeşitli risklerin bulunabileceğini anlatan Armstrong, söz konusu risklerin hükümetleri, şirketleri ve toplumları etkilediğini söyledi. Bu arada, ABD`li astronotun konuşması sırasında basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. Uygulamanın, Neil Armstrong`un isteği üzerine gerçekleştiği öğrenildi.

Diğer Teknoloji Haberleri