39 Bin 846 Yeni Memur Belli Oldu

Bigpara Haber
-Devlet Personel Başkanliği, İkinci Yerleştirmeye Yönelik Değerlendirme İşlemini Tamamladi -Devlet Personel Başkani Kurdoğlu: -Açiklama İçin Milli Eğitim Bakanliği`Nin Daha Önce Yerleştirmesi Yapilan 5 Bin Memura İlişkin İşlemleri Tamamlamasini Bekliyoruz -Adaylara 17 Kasim`A Kadar Süre Veren Milli Eğitim, Bize Değerlendirme Bitti Dediği Gün İkinci Yerleştirme Sonuçlarini Açiklayacağiz


ANKARA (A.A) 15.11.2000 - Devlet Personel Başkanlığı, ikinci merkezi yerleştirme kapsamında kamuda görev alacak 39 bin 846 yeni memurun isimlerini belirledi. Devlet Personel Başkanı Nedim Kurdoğlu, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci yerleştirmeye ilişkin değerlendirme çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Kurdoğlu, optik okuyuculu sistem ile birinci yerleştirmenin aksine, ikinci yerleştirmede değerlendirme işleminin kısa sürede sonuçlandırıldığını belirtti. İkinci yerleştirmede kamu kuruluşlarına girmeye hak kazananların listesini açıklamak için Milli Eğitim Bakanlığı`nı beklediklerini kaydeden Kurdoğlu, şöyle konuştu: Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce 5 bin yeni memur almak için çalışma yapmıştı. Okulların açıldığı dikkate alınarak, bunlar için hemen işlemde bulunulmuştu. Biz de, bu bakanlıkta görev yapacak 5 bin memura ilişkin değerlendirmeyi yaparak, kendilerine göndermiştik.


Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, bunlarla ilgili nihai işlemleri henüz tamamlamadı. Bu işlemin 17 Kasım`da bitirileceği bildirildi. Şimdi yerleştirmede beyan esas alındığı için Milli Eğitim Bakanlığı`na memur olarak gönderilenlerden, aranan şartları taşımadığı belirlenenler olursa, onlar mağdur olmasın diye ikinci yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekletiyoruz. Milli Eğitim, (5 bin kişi tamam) derse sorun yok. (Şunların durumu bize uymuyor) diye iade işlemi yaparsa ve iade edilen kişiler de 2. yerleştirmede bize başvurup, tercih yapmışsa onların hakkı yanmasın istiyoruz. Böyle bir olay olursa, bilgisayarları 2 saat daha çalıştırıp, onları da değerlendirmeye alacağız ve aynı gün sonuçları açıklayacağız.


3. YERLEŞTİRME BAŞVURULARI ARALIK`DA;

Devlet Personel Başkanı Nedim Kurdoğlu, Aralık`da 3. yerleştirme için yeniden ilana çıkacaklarını da bildirdi. Kurdoğlu, böylece 2000 yılında alınan açıktan atama izinlerine dönük yerleştirme işlemini tamamlamış olacaklarını söyledi.

Diğer Genel Haberleri