3. Kuşak İnternet Geliyor

Bigpara Haber
Microsoft, internet teknolojisine yeni bir boyut getirecek yazılım geliştiriyor. Kullanıcılara büyük zaman tassarufu sağlamayı amaçlayan bu yazılımla, bir ekranda aynı anda çok sayıda internet bağlantısı görülebilecek, kullanıcılar kendi internet portallarını oluşturabilecekler.


Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga yaptığı açıklamada, Microsoft`un, internet kullanıcılarının ihtiyaç duydukları bütün internet bağlantılarını bir ekranda görülebilmelerine olanak sağlayacak yeni bir yazılım üzerinde çalıştığını söyledi.
3. Kuşak İnternet adı altındaki bu teknoloji için Microsoft`un Haziran ayından bu yana yatırım yaptığını belirten Maga, yeni yazılımın internete farklı bir boyut kazandıracağını kaydetti. Yeni yazılımın artık web sitesi oluşturulmasını ortadan kaldıracağını, bunun yerine, kişi ve kurumların sadece web servisi verebileceklerini belirten Maga, bazı internet şirketlerince hazırlanan geniş içeriklerin (portal) yerine, artık kişilerin kendilerine özgü portallar oluşturabileceklerini vurguladı. Maga, 3. kuşak internetin yapacağı, portalları kişiselleştirmektir dedi.


Yazılımla internet kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu çok sayıda bağlantıyı, bir ekranda yan yana toplayarak kişisel bir portal yaratacaklarını belirten Maga, böylece farklı sitelere erişmek için zaman kaybedilmeyeceğini ifade etti. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Maga, internet kullanıcılarının, bu yazılım sayesinde örneğin banka hesap numarası, e-mail, haberler ve trafik durumunu aynı anda bir ekrandan izleyebileceğini belirtti. Maga, bu yenilikle artık internette web sitelerinin yerini, web servislerinin alacağını kaydetti. (HÜRRİYET)


Diğer Ekonomi Haberleri