22 Temmuz`da kendi rekorumuzu kırdık

22 Temmuz Salı günü Türkiye bir kez daha kendi rekorunu kırdı, 626 milyon kws elektrik tüketildi

Bigpara Haber

Yaz sıcakları elektrik tüketiminde yeni rekorları beraberinde getirdi. 22 Temmuz Salı günü Türkiye bir kez daha kendi rekorunu kırdı, 626 milyon kws elektrik tüketildi.



Tüketimin her geçen gün artması elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 22`lik zamma rağmen Türkiye`nin yeteri kadar tasarruf yapmadığının göstergesi.

Tüketicilere seslenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Beyaz eşyada A plus ürünlere geçin, beyaz ampul kullanın, iki keban barajı tasarruf yapabiliriz dedi.

Elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 22`lik zamma rağmen tüketim artışı durdurulamıyor. Türkiye beklentilerin üzerinde elektrik tüketiyor, her gün yeni rekorlar kırılıyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıktığı 22 Temmuz Salı günü 626 milyon 500 bin kws elektrik tüketildi. Bu rakam Türkiye tarihinin elektrik tüketim rekoru.

Özellikle çok sıcak olan sahil bölgeleri rekor kırılmasında etkili oldu. Normalde bir günde 21 milyon kws elektrik tüketen Antalya`nın ulaştığı rakam 23 milyon kws. Üstelik sadece sahil bölgeleri değil, Türkiye genelinde birçok il kendi rekorunu kırdı.

Enerji Bakanlığı tüketimin gelecek haftalar içinde daha da artarak 630 milyon kws`ye kadar çıkmasını bekliyor. Aralık ayı tahmini ise 655 milyon kws elektrik tüketimi.

Barajlarda su seviyesi nedeniyle bakanlık geçen yıllarda rehabilite edilen kömür santrallerini tam kapasite çalıştırarak ihtiyacı karşılıyor. Ancak tasarruf şart.

Bakanlığın EN-VER yani enerji verimliliği projesi birçok ilde kampanyalarla tanıtılıyor. Ancak beklenen yanıt alınamayınca Bakan Güler`e tasarruf çağrısını her fırsatta tekrarlamak düşüyor.

Diğer Genel Haberleri