2008`i AB yılı ilan etti

Bigpara Haber

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 2008 yılının AB Yılı olacağını belirterek, 2007 seçimlerle kayboldu, ancak demokrasi sınavı verdik. Son 5 aydır kolları sıvadık. 229 toplantı yaptık. 2008 bambaşka olacak. Şaşıracaksınız dedi.


REFERANS GAZETESİ

Babacan dün istanbul`da yaptığı açıklamada yeni bir reform dalgası ile devam etmek için alt yapının hazır olduğunu belirterek, Türkiye`nin 35 faslın 35`inde de ilerlemeye devam ettiğini, kurumların AB standartlarına uyumu ve müktesebatın güncellenmesi çalışmalarının sürdüğünü, ikinci tur güncellemelerin de 17 Mart`ta tamamlanacağını kaydetti.

2008 yılında 9 tane faslın açılış kriterlerini tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Babacan, Bir gün gelip Kıbrıs konusu masanın üzerinden kalktığında. teknik açıdan hazır olacağımız için, 8 faslın önü açılacak ve 8 fasılda birden müzakere başlayabilecek. Biz bunların hazırlığındayız dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 2008 yılının AB Yılı olacağını belirterek, 2007 seçimlerle kayboldu, ancak demokrasi sınavı verdik.

Diğer Genel Haberleri