2004 için enflasyon hedefi yüzde 12

Bütçe hazırlıkları sürerken, 2004 yılı bütçesinde büyüme rakamının yüzde 5 olması, yıl sonu TÜFE rakamının ise yüzde 12´ye çekilmesi hedefleniyor

Bigpara Haber
Bütçe hazırlıkları sürerken, 2004 yılı bütçesinde büyüme rakamının yüzde 5 olması, yıl sonu TÜFE rakamının ise yüzde 12´ye çekilmesi hedefleniyor.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, 2004 yılı bütçesine ilişkinmakroçerçeve kararı Başbakanlık´ta bulunurken, önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor. Kararda, bütçe hazırlıkları sırasında faiz dışı fazla hedefinin dikkate alınacağı vurgulanıyor. Türkiye´nin AB üyeliği için ortaya koyduğu politikalar ve önceliklerle ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde ve zamanında sonuçlandırılacağı belirtilirken, mali disiplinin sağlanmasına devam edileceği de ifade ediliyor. Makroçerçeve kararında, bütçe çalışmalarının yapılan reform çalışmalarının ruhuna uygun şekilde gerçekleştirileceği de vurgulanıyor.

MAKRO HEDEFLER
Ayrıca, bu yıl için yüzde 5 olan büyüme tahmini 2004 yılı için de geçerliliğini korurken, yüzde 20 olarak hedeflenen TÜFE rakamı 2004 bütçesinde yüzde 12 öngörülüyor. Bütçe deflatörünün ise yüzde 12.5 olarak alınması planlanıyor. Bu yıl ki deflatör yüzde 25.2 olarak belirlenmişti. (A.A.)

Diğer Ekonomi Haberleri