2000 Yılı Hedeflerine Ulaşacak

Bigpara Haber

Bolu Çimento’nun 2000 yılı için hedeflediği üretim ve satış miktarlarına ulaşacağı açıklandı. Dokuz aylık dönemi program doğrultusunda kapattıklarını belirten Bolu çimento Genel Müdürü İsmail Erkovan, “Geçen yılın ilk yarısından itibaren çimento taleplerinde bir düşüş oldu. Bunun ardından yaşanan deprem v ehükümetin aldığı anti-enflasyonist kararlar ve yapı ruhsatlarına ilişkin yaptırımlar sektörü olumsuz etkiledi. Bu durum hazıran ayına kadar böyle devam etti. İnşaat yasağı nedeniyle çimentoya talep azdı bununla birlikte pazarda ciddi bir rekabet söz konusuydu.

Ancak temmuz ayından itibaren Marmara ve Orta Anadolu bölgesi üreticileri olarak yok satıyoruz” dedi.

Bu yıl sektörün yaklaşık 32 milyon tonluk satış gerçekleştirilebileceğni söyleyen Erkovan, sektörün geleceğinin de hükümetin aldığı kararlara bağlı olduğunu vurguladı. İleri sanayi ülkelerinde kişi başına çimento tüketiminin 700-800 kilogram seviyesine çıkıp, daha sonra ülkenin ekonomik yapısına göre 250-400 kilogram seviyelerinde kaldığına dikkat çeken Erkovan, çimento tüketimi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Şu anda Türkiye’de kişi başına çimento tüketimi 500 kilogram seviyelerinde. Türkiye altyapı çalışmalarını gerçekleştiremediği için sektör cazibesini korumaya devam edecek. Bununla birlikte ekonomi zigzaglar çizdikçe sektör de aynı tavırları sergileyecek.”

Bu yıl büyükcaplı yatırımların gündeme gelmeyeceğini belirten Erkovan, yıl sonuna kadar 3 trilyon liralık maliyet düşürücü, verimi artırıcı yatırımlara devam edeceklerini de sözlerine ekledi.(EKONOMİST)

Diğer Genel Haberleri