2,13’ün üzerinde tutunmaya çalışan dolarda sert hareketler olabilir

Bigpara Haber



Dolar kuru Çarşamba günü en yüksek 2,1323’ü görürken, dalgalı seyreden günde 2,13’ün üzerinde tutunmaya çalışıyor. Yarınki enflasyon verisi öncesi dolar kuru haftanın en yüksek seviyesini gördü.


bigpara.hurriyet.com.tr

HSBC Stratejisti Fatih Keresteci günlük raporunda kurda sert hareketler olabileceğini belirtti. “USDTRY kuru son dönemde 100 ve 200 günlük hareketli ortalamaları arasına sıkışmıştı. Dün de bu aralığın aşağısı olam 200 günlük ortalamadan yukarı sekti. Hızla sıkışan bu bandın kırıldığı yöne doğru sert bir hareket olacağı görüşünü koruyoruz. Bu hareketin bir haber ya da olay eşliğinde olması muhtemel. Bir görüş bildirmek gerekirse bandın yukarı yönde kırılma ihtimalinin daha kuvvetli olduğunu öngörüyoruz. Kur cephesindeki eğilimler hisse senedi ve bono&tahvil piyasalarında da etkili olacaktır”

DOLAR KURUNU TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Dolar kurunun yurtdışı piyasalarda son dönemde değer kaybetmesi kurun düşmesine neden olmuştu. Dolar kuru hafta başında 2,12’nin altını görmüştü.

Meksa Yatırım Stratejisti ve bigpara.hurriyet.com.tr yazarı Zeynel Balcı’da kurda yönün ne olabileceğini bir grafikle paylaştı.




Diğer Döviz Haberleri