16 Su Firmasına Ceza

Bigpara Haber
İstanbul Sağlık Müdürlüğü, 8 firmanın ardından suları kirli çıkan 16 firmanın daha faaliyetlerini bir hafta süreyle durdurdu. İl Sağlık Müdürü Osman Karaaslan, ambalajlı su denetim sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, çevre sağlığı ekiplerinin kente su veren kaynaklar ve istasyonlarında satılan polikarbon ambalajlı sulardan, halk sağlığını tehdit edecek maddeler bulunup bulunmadığını tespit amacıyla 26, 27 ve 28 Kasım tarihlerinde numuneler aldığını hatırlattı. Karaaslan, bunların Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü`nde bakteriyolojik ve kimyasal analizlerinin yapıldığını ve 1 Aralık`ta 15 firmadan suları kirli çıkan 8`inin isminin kamuoyuna açıklandığını bildirdi. Geri kalan 28 kaynağın analizlerinin de sonuçlandığını ve bu firmalardan 16`sına ait su numunelerinde kirlilik göstergesi mikroorganizmalar tespit edildiğini vurgulayan Karaaslan, bunların üretimlerinin bir hafta süreyle durdurulduğunu kaydetti. Bir hafta sonunda yapılacak yeni analiz neticeleri doğrultusunda, bu firmaların faaliyetlerine devam edip etmeyeceklerine karar verileceğini belirten Karaaslan, Ancak kirliliği daha önce tespit edilen su firmaları da dahil olmak üzere, yapılan su analizlerinde, bazı basın-yayın organlarında yer aldığı gibi kanserojen bir maddeye rastlanmamıştır dedi.


KİRLİ VE KİRLİ OLMAYAN SULAR;

* İl sağlık müdürünün verdiği bilgiye göre, bakteriyolojik inceleme sonucunda suları kirli çıktığı için bir hafta süreyle üretimi durdurulan firmalar şunlar:
Sırma Kaynak, Akasya, Karakulak, Aqua, Başpınar, Hamidiye, Ersu, Kum Su, Kuzey Kaynak, Çoban Pınar, Kemer Su, Öz Gümüş Pınar, Dumlupınar, Mercan Kaynak, Yalı Su ve Mispak.

* Bakteriyolojik ve kimyasal kirlilik tespit edilmeyen, suları temiz-içilebilir olan firmalar da şöyle:
Erikli, Elmas Su, Hazer Balaban, Sansu, Saray Kaynak, İpek, Akpınar, Haznedar, Kardelen, Altın Çam, Kristal Kaynak, Buzdağı, Kovanpınar, Hisar, Hamidiye Burgaz, Altın Pınar, Aksa Pınar, Güzel Pınar ve Güven Pınar. (DÜNYA)

Diğer Genel Haberleri