11.4 milyar dolarlık gün

Bigpara Haber
Dünya Bankası ve IMF yönetimleri, Türkiye`ye toplam 11.4 milyar dolarlık destek için bugün karar verecek. Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu Türkiye`ye açacağı toplam 1 milyar 28 milyon dolarlık krediye ilişkin resmi onay için toplanacak. IMF İcra Kurulu da toplam 10 milyar 400 milyon dolarlık destek paketini bugün yapacağı toplantıda görüşecek.


MERKEZLERİ, Washington`da bulunan Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yönetimleri bugün, Türkiye`ye toplam 11.4 milyar dolarlık destek sağlanması için karar verecek. Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu Türkiye`ye açacağı ve toplamı 1 milyar 28 milyon dolar olan iki krediye ilişkin resmi onay için toplanacak. IMF İcra Kurulu da toplam 10 milyar 400 milyon dolarlık destek paketini bugün yapacağı toplantıda görüşecek. Dünya Bankası`ndan yapılan açıklamada, bugünkü anlaşmaların 778 milyon dolarlık mali sektör kredisi ve 250 milyon dolarlık Özelleştirme Sosyal Destek Projesi Kredisi`ne ilişkin olduğu belirtildi. Açıklamada, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu`nun bugünkü toplantısında, kredilerin açılmasına resmi onayı vermesinin ardından anlaşmaların Dünya Bankası binasında imzalanacağı kaydedildi. Anlaşmalara Dünya Bankası adına Türkiye Direktörü Ajay Chhibber, Türkiye adına da Washington Büyükelçiliği`nde görevli ekonomi müşaviriAli Ümit Gönülal imza koyacak.


KREDİ TAVANI;

Açıklamaya göre, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu`nun bugünkü toplantısında önümüzdeki 3 yıllık dönem için Dünya Bankası`nın Türkiye`ye açabileceği kredilerin tavanının da 5 milyar dolar olarak belirlenmesi bekleniyor.
IMF İcra Kurulu`nun da Türkiye`de mali piyasalarda geçtiğimiz haftalarda çıkan sıkıntıların aşılması için üzerinde anlaşmaya varılan toplam 10 milyar 400 milyon dolarlık destek paketini bugün yapacağı toplantıda onaylaması bekleniyor.
Bu paketin 7 milyar 500 milyon dolarlık bölümü ek kaynaktan, 2 milyar 900 milyon dolarlık bölümüyse geçen yılki stand-by anlaşmasınca öngörülen kredilerden oluşuyor. (HÜRRİYET)


Diğer Ekonomi Haberleri