11 Eylül ile ilgili şok rapor

ABD`nin, El Kaide`nin büyük bir saldırı için uçak kaçıracağından haberi vardı

Bigpara Haber
ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin 2001 yazında, Usame bin Ladin´in El Kaide örgütüne mensup teroristlerin, büyük bir saldırı düzenlemek amacıyla uçak kaçıracağından haberdar edildiği öne sürüldü.

Bu konuda Kongre araştırma komisyonunca hazırlanan raporun ana hatları ´´Miami Herald´´gazetesi tarafından açıklandı. Gazeteye açıklamada bulunan eski Indiana Cumhuriyetçi Parti temsilcisi Tim Roemer, ´´iki haftaya kadar resmen açıklanacak olan rapor şok yaratacak´´ diye konuştu. 800 sayfalık raporun ayrıntıları hakkında bilgi vermekten kaçınan Roemer, ´´yapılan hatalar ve varolan boşlukların raporda açıkça gözler önüne serildiğini´´ söyledi.

SUUDİ KRALİYET AİLESİ
Miami Herald gazetesi, ´´raporun en hassas bölümlerinden birinde Suudi kraliyet ailesi, hükümet üyeleri ve teroristler arasındaki ilişkinin ortaya konduğunu´´ kimliklerini saklı tuttuğukaynaklara dayanarak duyurdu. Gazete, araştırmayı yürüten bağımsız komisyon üyesiJohn Lehman´ın, ´´terorist grupların parasal kaynakları, kasıtlı olsunya da olmasın, Suudiler tarafından sağlanıyordu´´ dediğini yazdı. World Net Daily adlı internet sitesi ise Suudi Arabistan´in son 10yıl içinde El Kaide´ye 500 milyon dolar yardım yaptığını ve 11 Eylül öncesine kadar örgütü finanse etmeye devam ettiğini duyurdu. Sitenin iddiasına göre Prenses Haifa bin Faysal´ın yapmış olduğu bağışlar 11 Eylül´ü düzenleyen teroristlerin eline geçiyordu. Eski kral Faysal´ın kızı olan prensesin 150 bin dolar bağış yaptığı belirtiliyor. (A.A.)

Diğer Genel Haberleri