1 milyon dolarlık Bitcoin çalındı

Hacker’lar bir kez daha yüklü miktarda para çalmayı başardı

Bigpara Haber

Hacker’lar bir kez daha yüklü miktarda para çalmayı başardı. Avrupa merkezli Bitcoin ödeme merkezi BIPS’e saldıran hacker’lar vurgun gerçekleştirdi ve binlerce Bitcoin’i alıp kaçtı.

BIPS tarafından yapılan açıklamaya göre 1295 tane Bitcoin çalındı ve oluşan zarar 1 milyon dolar.

Radikal`in haberine göre; aynı zamanda çok sayıda BIPS kullanıcının elektronik cüzdanları saldırıdan etkilendi. Önce DDoS saldırısıyla 15 Kasım’da başlayan operasyon ikinci aşamada 17 Kasım tarihinde sonuca ulaştı ve Bitcoin’ler çalındı. Saldırıdan sonra bilgi verilmiş olsa da tüm detayların paylaşılmadığı düşünülüyor. BIPS açıklamasına göre saldırganlar Rusya ve komşu ülkelerde ikamet ediyor.

Saldırganların yakalanması için polisle bağlantıya geçildi.

BIPS kullanıcılarının elinde bulunan Bitcoin’lerle ilgili harekete geçmesi isteniyor. Polis desteği olsa bile Bitcoin’leri çalınanlar bu yatırımı bir daha geri alamayabilir. Aksine Bitcoin değeri sürekli arıyor ve sürekli gerçekleşen dalgalanmalardan ötürü çalınma anında değeri 650 bin dolar olan Bitcoin’ler şu anda 1 milyon dolar ediyor. Ücretsiz online Bitcoin cüzdanı sunan BIPS, yüklü birikimi olanları offline depolamaya yönlendiriyor.

Bu ay başında da Inputs.io hack edilmiş ve 4100 Bitcoin çalınmıştı.

Diğer Döviz Haberleri