1 euro 1 dolar olur mu?

ING: Euro 1 dolara düşebilir...

Bigpara Haber



ING Groep NV’nin eurodaki düşüş beklentisinin ortak görüşten daha derin olması, şirketin 2014’te dünyanın en doğru para birimi tahmincisi haline gelmesine yardımcı oldu.

ING Groep NV’nin eurodaki düşüş beklentisinin ortak görüşten daha derin olması, şirketin 2014’te dünyanın en doğru para birimi tahmincisi haline gelmesine yardımcı oldu. Hollandalı şirket bu stratejisini değiştirmek için hiçbir neden görmüyor ve çoğunluktan ayrılarak euro-dolar paritesinde iki yıl içinde gerileme olacağı tahmininde bulunuyor.

ING, euronun Mayıs ayındaki 1.3993 dolarlık 2014 zirvesinden dün 1.1802 dolara gerilediğini izlemesinin ardından 1 dolar seviyesine kadar zayıflayacağını öngörüyor. Euronun 1 dolarlık seviyesi en son 2002 yılında görülmüştü. Bloomberg anketine katılan 30 uzmanın tahmin medyanı, euronun 2016 yılı sonunda 1.15 dolara gerileyeceği yönünde.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ING, Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından zayıflayan Euro Bölgesi ekonomisini canlandırmak ve deflasyonu önlemek için alınan önlemlerin para birimi üzerinde diğer şirketlere göre daha büyük sonuçlarının olacağı tahmininde bulunuyor. Politika yapıcıların para arzını genişletmesi ve özellikle Fed’in faizleri yükselterek dolar varlıklarını daha çekici hale getirmesi ile az sayıda yatırımcı euro isteyecek.

Londra’daki ING döviz stratejistlerinden Petr Krpata, “Euro-dolar ile ilgili en yüksek oranda düşüş beklentisi olan kuruluşlardan biriyiz. Fed’in faizleri geç değil yakın zamanda, potansiyel olarak ikinci çeyrekte artırmaya başlaması halinde politikalar arasındaki farklılık daha da açılacak” dedi.

Diğer Piyasa Haberleri