İşte "AL"ınabilecek 33 hisse !

Orta vadede referandum tarihine kadar ana hatları ile yükselişin devam edeceğini bekleyen analistler özellikle referandumda 'evet' çıkması halinde yurtiçi siyasi atmosferde yetki karmaşası ya da çok başlılık gibi politik atmosferde konuşulan konuların tamamen ortadan kalkmış olacağım söylüyor.

Borsa İstanbul'a orta ve uzun vadeli kurumsal ve profesyonel girişlerin başlamış olduğunu ve devam edeceğini belirten uzmanlar, mevcut seviyeler çok ucuz olmasa da yurtdışı piyasalara göre ucuz kaldığımız piyasaların mevcut olduğunu hatırlatıyor. Bu nedenle referandum sürecine kadar yabancı alımının artabileceğini ancak, kısa dönem için piyasanın fazla bir kar imkanı vermeyeceğini, haliyle bir miktar kar satışları gelebileceğine dikkat çekiliyor.

Kademeli bir kar realizasyonu stratejisi oluşturarak hisse bazındaki hareketlerin incelenmesi öneriliyor. Analistler, piyasaların odaklanacağı ana senaryonun 'Referandum' olduğunu belirterek toplam 33 hisseyi işaret ediyor ve yeni alımlar için gerekli marjların oluşmasını beklemek gerektiğini söylüyor.