Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Tepkinin devamı gelmeden...

Fiyatların 1.235 seviyesine kadar olan gerilemesinin ardından bu seviyeden tepkilerin geldiği görülmektedir

Bigpara Haber

Dün itibariyle 1.245 bölgesinin altında fiyatların gerileme eğiliminde olabileceği uyarısıyla birlikte 1.237 seviyelerine kadar olabilecek gerilemeye dikkat edilmelidir şeklinde görüş bildirdik.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Fiyatların 1.235 seviyesine kadar olan gerilemesinin ardından bu seviyeden tepkilerin geldiği görülmektedir. Anlaşılan o ki altın ısrarla 1.230 önemli destek bandı üzerinde kalma gayretine bir süre daha devam edebilir.

Burada Çin fiziki talebinden bahsederken bu talebin Ocak ayı sonuna kadar kısmide olsa devam etme beklentisi bulunuyor. Burada ETF fonlarda satış yönünde güçlü hareket görmezsek fiyatlar kritik destek üzerinde kalabilir.

Son günlerde dikkatle takip ettiğimiz Spdr Gold fonundaki altın varlığında fon varlığı 789.56 ton düzeyini dün itibariyle korudu.

Teknik Rakamlar;

Altında 1.245 seviyesine kadar olan yükselişleri tepki olarak nitelendirebiliriz. Burada yükselişin devamı için 1.245 üzerinde bir harekete ihtiyacımız var. Bu durum gerçekleşmedikçe destek seviyelerine yönelik baskılar sürecektir. Bu noktada en önemli destek seviyemiz 1.230 olarak durmaya devam ediyor. 

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün için 1.240 bandının altında kaldıkça fiyatların 1.230 – 1.235 seviyelerine dorğu baskılanması devam edebilir. Ne zaman 1.245 üzerinde kalırız o zaman 1.250 – 1.255 dirençlerine bakarız.

TL/Gram:

Dolar TL rekor üzerine rekor kırarken TL/Gram bu durumdan olumlu yönde etkileniyor. Bu noktada $ ons fiyatları gerilese dahi TL/Gram fiyatları belkide bu gerilemeyi hiç hissetmeyecek. Bu doğrultuda fiyatlar 1.230 seviyelerine yaklaşsa dahi dolar tl içerde güçlü kalmaya devam ettiği sürece TL/Gram fiyatları 87 seviyelerin fiyatlanabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları