Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Tepki geldi ama...

Altın kritik olarak gördüğümüz 1.255 bandı üzerinde kalamadı

Bigpara Haber

Altın kritik olarak gördüğümüz 1.255 bandı üzerinde kalamadı.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Çin fiziki talebi derken altın fiyatları 1.255 seviyelerine kadar taşındı. Ancak bu hareketin devamı konusunda tereddütler devam ediyor. Zira fiziki talebin yükselen fiyatlara paralel olarak aynı iştahla devam edip etmeyeceği tam bir muamma.

Son günlerde bu köşeden yazmasak bile dolar endeksini yakından takip etmeye devam ediyoruz. Özellikle endeks 81.5 üzerinde kalırsa doların değer kazanması anlamını çıkarabiliriz. Bu noktada 81,5 seviyesi geçilemez aksine 80.80 seviyelerine kadar gerileme durumu oluşursa bu noktada altın fiyatlarında rahatlama görülebilir. Aksine 81.5 üzerinde kalıcı görüntünün oluşması altın fiyatları üzerindeki baskı süreci devam edecektir.

SPDR Gold fonundaki altın varlığı 797,05 düzeyini korumaya devam ediyor.

Teknik Rakamlar;

Altında 1.245 bölgesi önemli. Bu seviyeye kadar olan yükselişlerin anlam kazanabilmesi ve tepki durumundan çıkabilmesi için öncelikle 1.245 bandı üzerinde kalınmalı ve 1.255 seviyesine yönelik yükselişin ısrarcı olması gerekiyor. Aksine 1.245 bandı yukarı yönlü aşılmazsa alt tarafta 1.235 desteğine baskılar devam edecektir. Bu desteğin kırılması durumunda temkinli hareket elden bırakılmamalıdır.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün için 1.235 üzerinde kaldıkça 1.245 seviyelerine yönelik ataklar devam edebilir. Özellikle 1.245 üzerinde kalmamız durumunda 1.255 seviyeleri masada durmaya devam edecek. Eğer 1.235 desteği aşağı yönlü kırılırsa riskleri gözde geçirmek en doğru karar gibi duruyor.

TL/Gram:

Gram /TL de 88/89 TL seviyeleri üzerinde kalma çabasındayız. Bu noktada sürekli vurguladığımız 91 seviyelerine yakın durumdayız. Özellikle 88,5 seviyesinin aşağı yönlü geçilmesi 87,5 seviyelerine kadar düşüşü getirebilir. Şu anki durumda özellikle 88,5 üzerinde kaldıkça 91-92 seviyeleri gündemde kalmaya devam edebilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları