Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Ralli uzun mu sürecek?

Dolar endeksinin gerilemeye devam etmesi altın tarafındaki kısa vadeli rallinin devamına yol açıyor

Bigpara Haber

ABD tarafında işsizlik başvuruları yükselirken ve perakende satışlar düşmeye devam ediyor.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bu ekonomik görüntüde dolar endeksinin gerilemeye devam etmesi altın tarafındaki kısa vadeli rallinin devamına yol açıyor.

Gelinen noktada 1.300 seviyelerine ulaşan görüntüde 1.305 – 1.310 kritik eşiğe yakın bir noktadayız.

Bu bandın üzerinde haftalık kapanış yapılması yeni haftaya önemli bir görev verecek. Bu noktada üzerindeki kapanış yükselişi genişleyebilir. Bu durumda 1.335 seviyesi yeni hedef bölge konumuna gelebilir.

ETF fonların en büyüğünden biri olan SPDR Gold fonun altın varlığı 798.85 ton seviyesinden son zamanların en büyük artışı ile birlikte 806,35 ton seviyesine yükseldi. Bu artışların kısa vadeli mi ? olacağı önümüzdeki günlerde netleşebilir.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.305 -1.310 bandı hedef olarak korunmaya devam ediyor Geçilmesi 1.335 seviyesini gündeme getirecektir. Haftanın son işlem gününde kapanış önemli olmakla birlikte 1.310 üzerinde olup olmaya önemli. Kar satışları sonrasında 1.285 seviyesi destek konumunda. Bu bölgenin altında olabilecek kapanış moralleri bozabilir.

TL/Gram:

$/ ons kısa vadede yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ederken TL/Gram fiyatlarına bu artış yansımıyor. Nedeni $/TL’de gerileme. Görünen o ki $/TL 2.22- 2.23 üzerinde kalmadığı sürece gerileme eğilimi devam edebilir. Bu noktada $ /ons yükselirken TL/Gram fiyatlarına pozitif etkisi olmayabilir.

Ne Yapılmalı:

Değerli yatırımcılar;

Altında haftanın son günü kapanış önemli. Teknik anlamda 1.305 – 1.310 kritik bölgeye yaklaştık. Bu seviyenin satış üretmesi ihtimaline karşılık gözlerimiz 1.285 desteğinde olacak. Eğer ki haftayı 1.310 üzerinde tamamlarsak yeni haftaya olumlu başlayabiliriz.

Gün içinde olan gelişmeleri @vkugucuk twitter hesabımızdan yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları