Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Peki şimdi ne yapılmalı?

Son günlerde özellikle 1.350 – 1.380 bandı arasında sıkışan fiyatların varlığını görmekteyiz

Bigpara Haber

Son günlerde özellikle 1.350 – 1.380 bandı arasında sıkışan fiyatların varlığını görmekteyiz.


Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bu hareketin yakın zamanda sonlanması ve yeni bir fiyat hareketini başlatma ihtimalini yüksek görmekteyiz.

Fiziki talep

Altındaki yükseliş hareketini besleyen temelin altında Hindistan ve Çin gibi ülkelerin gerçekleştirdiği fiziki alım konuşulmaktaydı. Özellikle ETF fonlarında son zamanlarda kontrat satışlarındaki düşüş yukarı hareketin ivmelenmesi yol açtı. Dün itibariyle Çin ekonomisinden gelen sevindirici veriler sonrasında fiziki altın konusundaki spekülasyon devam edebilir.
Diğer noktada FED ve parasal genişleme konularına altın cephesinin tam anlamıyla tepki vermediğini görmekteyiz. Ancak bu sürecin ne kadar devam edeceği yada bu konuya ne kadar kayıtsız kalınabileceği konusunda şüpheler devam etmektedir.

Teknik Rakamlar

Teknik anlamda 1.380 üzerindeki harekette 1.420 seviyesinin test edileceği ihtimalini korumaya devam etmekteyiz. Özellikle 1.350 üzerindeki yatay hareket sonrasında 1.380 direncinin aşılması dinlenme hareketinin sona erdiğini yükseliş hareketinin devamı niteliğinde olduğunun göstergesi konumundadır.

Diğer yönde 1.350 desteğinin olası ters harekette aşağı yönlü geçilmesi halinde ise fiyatlar ilk olarak 1.340 daha aşağıda ise 1.320 – 1.310 destek bloğuna yönelecektir. Özellikle 1.320- 1.310 bandının aşağı geçilmesi düşüş trendi simgeleyen hareket olacaktır.
TL/Gram :

TL/Gram ile ilgili sizlerden çok soru gelmekte. Özellikle $/TL kurunun yukarı hareket etmesi altın yatırımcısının yüzünü güldürdü. Kaldı ki $/TL kurunun güçlü kalmaya devam etmesinin yanında altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketin bir anlamda devamının gelmesi halinde TL/Gram fiyatlarının 89-90 aralığında işlem görmesine yol açabilir.

Ne Yapılmalı?

Aslında dün yazdığımız yorumda pek bir değişiklik yok. 1.350 üzerinde kalmaya devam ettikçe 1.380 direncini izlemeye devam edeceğiz. Burada 1.380 üzerinde pozisyonlar 1.420 seviyesine kadar korunabilir. Direncin kırılmaması halinde ise yatırımcılarımız kendi risk tercihlerine göre bu seviyeleri fırsat olarak kullanarak alım yönündeki portföylerini hafifletebilirler. Özellikle 1.350 desteğinin altında hareket edilmesi halinde geri çekilme hareketinde yaklaşık olarak 30-40 $ lık bir düşüş hareketi gözardı edilmemelidir.

Gün içinde olan gelişmeleri @vkugucuk twitter hesabımızdan yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları