Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

$/ons yükselişte ya TL/gr?

Haftanın başlarında altındaki yükseliş yönlü harekette ilk hedef bölgemiz olan 1.290 seviyesine kadar yükseldi

Bigpara Haber

Haftanın başlarında altındaki yükseliş yönlü harekette ilk hedef bölgemiz olan 1.290 seviyesine kadar yükseldi.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Dolar endeksinin baskı altında olması altına yükseliş yönünde destek vermeye devam ediyor. Fakat dolar endeksinde yükseliş yönlü bir hareketin oluşması halinde bu takdirde altın olumsuz yönde etkilenebilir. Bu konudaki uyarımızı şimdiden yapalım.



Çin tarafında altın için itici güç olmaya bugünlerde devam ediyor. Asya seanslarında altında işlem hacmi bugünlerde güçlü.

SPDR Gold altın varlığı düne göre 1.80 ton yükselerek 798,85 ton seviyesine yükseldi.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan altında 1.290 seviyeleri beklentimizde ilk hedef bölgemizde. Bu seviye dün itibariyle test edildi. Bu bölgenin üzerinde ise 1.300 – 1.310 aralığı diğer hedef bölge konumunu devam ettiriyor. Saatlik grafiklere göre 1.275 seviyesi destek konumunda. Bu bölgenin altına gerileme olması halinde çıkışa bir süre ara verebiliriz.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar 1.290 üzerindeki harekette 1.300 – 1.310 aralığı muhtemel hedef konumunda. Bu bölge üzerinde hareket edildikçe yukarı ataklar devam edebilir. Ancak bugün için 1.275 seviyesinin altında 1.265 desteği önemli. Günlük grafiklere göre bugün 1.265 desteğinin altında hareket edilmesi halinde yükselişe ara verebiliriz.

TL/Gram:

Herkesin sorduğu $/ons yükseliyor ama TL/Gram neden yükselmiyor. Bu köşeden birçok kere tekrarladık. TL/Gram fiyatlarında $/TL’nin etkisi oldukça yüksek. Son günlerde $/TL fiyatları gerileme eğiliminde olduğundan dolayı $/ons fiyatlarında yükseliş TL/Gram fiyatlarına yansımıyor. Eğer ki $/TL fiyatları 2.165 seviyelerine kadar gerileme yaşarsa TL/Gram fiyatları negatif yönde de hareket edebilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları