Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Önemli bölgedeyiz...

Geride bıraktığımız haftada 1.345 denemesinin ardından fiyatların bir banda girdiğini söyleyebiliriz...

Bigpara Haber

Geride bıraktığımız haftada 1.345 denemesinin ardından fiyatların bir banda girdiğini söyleyebiliriz

.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Son zamanlarda bankalarında raporlarında daha önce açıkladıkları fiyatları yukarı yönlü revize edildiğini görmekteyiz.  Belirtmek gerekirse ANZ Bank   ,UBS ve Morgan Stanley açıkladıkları raporda ortalama fiyat tahminlerini  1.280 $ -1.300 $ seviyelerine yükselttiler.

Altın tarafında şu anda tahvil azatlım programı ve sürecinin pek etkili olmadığını görmekteyiz. Zira Yellen’in sonbahar ayında tahvil azatlım programı tamamıyla son bulabilir açıklaması altın tarafında yankı bulmadı diyebiliriz.

Hafta sonu itibariyle Rusya ve Ukrayna arasında olan gerginliğin artması nedeniyle fiyatların yükseliş yönünde hareket etmesi altını destekleyen diğer faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Son zamanlarda altında kar satışları gelmesine karşın bu satışların çok etkili olmadığını görüyoruz. Ancak halen kar satış bölgesinde bulunduğumuzun altını bir kez daha çizmek yerinde olacaktır.

Son günlerde fon varlığında artış gözlenen Spdr Gold Fonunun varlığı haftaya  başlarken 803,70 düzeyini korumaktadır.

Teknik Rakamlar;

Teknik olarak altında 1.345 – 1.350 direnç bandına doğru olan ataklara 1.350 seviyesinden satışların geldiği görülüyor. İçinde bulunduğumuz saatlerde fiyatların 1.345- 1.340 bandına kadar gerileme riski var. Burada 1.345 – 1.350 direnci üzerindeki hareket fiyatların öncelikle 1.370 üzerinde ise 1.420 seviyelerine kadar yükselişini genişletmesi beklenebilir. Bu beklentiyi kuvvetlendirecek olan 1.350 bölgesinin geçilmesi ve destek olarak kullanılmasıdır.

Ne Yapılmalı;

Altında acele etmeyin görüşümüzde fiyatların 1.325 -1.320 bandına olan gerilediğini gördük. Bugünlerde özellikle Rusya’nın başrolde olduğu durum karışık. Sürecin neler getirip götüreceğini bilemeyiz. Ancak 1.350 üzerinde kaldıkça ve bu seviyeler destek olduğunu sürece altında yükseliş devam edebilir. Burada dikkatle izlenecek seviye 1.350 seviyesidir.

TL/Gram:

Haftaya hem dolardaki yükseliş hem de altın ons fiyatında yükselişle başladık. 

Gram fiyatları 95-96 bandında direniyor. Burada ons fiyatındaki yükseliş altında 95-96 eşiğinin geçmesine neden olabilir. Bu nedenle gözümüz kulağımız ons fiyatlarında olacak.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları