Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Gram altında durum ne?

Altın fiyatlarında Abd verileri sonrasında ciddi sayabileceğimiz bir hareket oluşmadı

Bigpara Haber

Altın fiyatlarında Abd verileri sonrasında ciddi sayabileceğimiz bir hareket oluşmadı. Zaten Fed tarafındanda sürpriz bir adım gelmedi. Sadece büyüme verileri şaşırtırken piyasalar mevsimsel etkiye inanmış durumda.


Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bugün Abd tarafından tarım dışı istihdam günü. TSI saat 15:30 da açıklanacak veride 210k beklenen rakam. Bu rakamın çok üzerinde yada çok altında gelebilecek rakam altın cephesinde oynaklığa neden olabilir.

Altın Ukrayna konusunda aradığını bulamadı. Tabiki savaş konusunu insani olarak akıllara getirmek istemeyiz. Ancak süreçte daha ağır şartlar piyasaların önüne gelmedikçe şimdilik fiyatları tek başına etkileme gücüne sahip değil.

Teknik Rakamlar;

Teknik rakamlarda bugün 1.285 geçilmesi durumunda 1.295 seviyeleri direnç anlamında izlenecektir. Alt tarafta ise 1.275 seviyesinde yaklaştıkça tepki alımlarının geldiği görülüyor. Burada yükseliş anlamında 1.295 üzerinde kalmamız önemli daha sonra 1.305 seviyesine bakacağız. Eğer 1.275 – 1.270 destek bölgesi aşağı yönlü geçilirse aşağı yönlü savrulma 1.255 – 1.250 bandına kadar devam edebilir. Grafiklere göre band arasındaki dalgalanama devam ediyor.

Ne Yapılmalı;

Bugün tarım dışı istihdam nedeniyle dalgalanma olabilir. Bu sürece dikkat edilmesi gerekiyor. Güniçi işlemlerde 1.285 seviyesine direnç anlamında dikkat etmek gerekiyor.

TL/Gram : 24 ayar -22 ayar

$/TL gerileme gram fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. 24 ayar gram fiyatlarında 86.80 seviyesinin altında kaldığımız sürece gerileme eğilimi 85.5 seviyelerine kadar devam edebilir. Sizlerden çok soru geldiği için 22 ayar fiyatlarınıda buradan paylaşmaya çalışacağım. 22 Ayar fiyatlarında 79 lira üzerinde kalma çabası önemli. Yukarı yönöü ataklarda 80 lira seviyelerini konuşabiliriz.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları