Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Gerileme riski unutulmamalı

Altında 1.250 seviyesine yönelik atağın ardından gelen satış baskılarına tanık olmaktayız...

Bigpara Haber

Altında 1.250 seviyesine yönelik atağın ardından gelen satış baskılarına tanık olmaktayız. Dün yine bu köşeden yükseliş iştahının azaldığına vurgu yaparak olası geri çekilme ihtimali üzerinde durduk. Geldiğimiz noktada fiyatlar 1.225 üzerinde dengelenme çabasında.



Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bu haftanın son gününde ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Beklenti olarak 195 bin olarak görünüyor. Bu rakamın üzerinde gelebilecek bir veri ABD ekonomisindeki toparlanmaya paralel olarak Fed’in tahvil alımlarının azaltım programına devam etmesi anlamına gelebileceğinden altın açısından olumsuz olabilir.

Altın 1.180 seviyesinden fiziki taleple birlikte yükselirken gözlerimiz dolar endeksinde idi. 80.50- 80.80 seviyelerine kadar olan yükseliş o günlerde altın cephesini pek rahatsız etmedi. Fakat bugünlerde dolar endeksi 81 üzerinde kalmaya başlar ve beraberinde 81,5 seviyelerini hedef haline getirirse bu durumda altın tarafı baskılanmaya başlayacabilir.

Spdr Gold fonundaki altın varlığında dün bir değişiklik olmazken  794.62 ton düzeyinin korunduğunu görüyoruz.

Teknik Rakamlar;

Teknik olarak 1.225 – 1.220 bölgesi altında ilk destek seviyesi. Bu desteğin kırılması halinde ise fiyatlar 1.210 bölgesine kadar gerileme eğilimi taşıyabilir. Burada yaşanan geri çekilmenin düzeltme kalıbı içinde kalabilmesi için fiyatların 1.220 – 1.210 bandından yeniden yukarı hareket gerçekleştirip 1.230 bandı üzerinde kalması gerekiyor. Bu noktada yaşanan geri çekilmeyi düzeltme olarak kabul ederiz. Aksine fiyatların 1.220-1.210 bandının altına kalmaya devam etmesi ve ısrarcı olması halinde ise alım yönündeki riskleri gözden geçirmekte fayda var. Böyle bir senaryoda yeniden 1.180 seviyelerini konuşmaya başlayabiliriz.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Altında saatlik grafiklerde satış bölgesindeyiz. Burada 1.225 kırılması halinde 1.220 destek seviyelerine odaklanacağız. Destek seviyesinden zaman zaman tepki niteliğinde alımlar gelebilir. Ancak 1.230 yukarı yönlü aşılmadığı müddetçe ve saatlik grafiklerde üzerinde kapanış olmadığı sürece satış bölgesinden çıkamayabiliriz. Eğer ki fiyatlar 1.230 üzerinde kalabilirse fiyatlar yeniden 1.240 bölgesine yönelebilir. Özellikle 1.230 seviyesinin altında kaldığımız sürece gerileme riski unutulmamalıdır.

TL/Gram:

Dolar /TL ve ons fiyatlarındaki gerilemeye paralel olarak TL/Gram fiyatları 85.00-85,50 seviyelerine kadar geriledi.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları