Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Fırtına öncesi sessizlik mi?

Altın fiyatları 1.320 seviyesinin altında işlem görmeye devam ediyor

Bigpara Haber

Altın fiyatları 1.320 seviyesinin altında işlem görmeye devam ediyor. Fiyatların dünde belirttiğimiz gibi 1.305 seviyelerine doğru olan geri çekilmesinin ardından gelen tepki alımlarına tanık olmaktayız.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Altını etkileyen faktörler yerinde olmakla birlikte şimdilik sessizliğini korumaya devam ediyor. Rusya ile Ukrayna arasında sürtüşmenin devam etmesi altın tarafında güvenli liman efektini öne çıkarmaya devam edecektir.

Diğer taraftan ABD tarafına baktığımızda ise faiz konusu konuşuldu ve şimdilik bitti. Zaten ABD 10 yıllık faiz tarafına baktığımızda ise faiz artırım ihtimalinin henüz fiyatlandığını söylemiyoruz. ABD tahvil tarafına baktığımızda 2.75 – 2.65 bandı arasında sakin bir görüntü var ve bu durum altına tepki alımlarıyla rahat bir nefes aldırıyor.

Spdr Gold Fonundaki artış devam ediyor. Haftaya yükselişle başlayan fonun düne göre 4,5 ton artışla 821,47 ton seviyesine yükseldi.

Teknik Rakamlar;

Altında 1.320 desteğinin altında gerileme sürecinde 1.305 seviyesine yaklaştık. Burada 1300 – 1.290 aralığına kadar gerilemenin devamı beklenebilir. Teknik anlamda 1.300 seviyelerine yaklaştıkça tepki hareketine hazırlı olmak gerekebilir. Burada tepki hareketinde 1.320 – 1.325 seviyelerini bekleyebiliriz.

Ne Yapılmalı;

Bugün için 1.308 üzerinde kaldıkça fiyatların 1.320- 1.325 bandına kadar tepkiyle yükselmesi beklenebilir. Özellikle 1.330 üzerindeki hareket tepki alımlarının hızlanmasına neden olabilir. Burada 1.330 üzerinde kalmamız önemli.

TL/Gram:

Yurtiçinde seçim öncesi sakin olan Dolar / TL fiyatlarına ek olarak $/ons fiyatlarının da gerilemesi gram fiyatlarının değer kaybetmesine neden oldu. Bugünlerde altın fiyatları 1.330 – 1.300 bandı arasında dalgalanmaya devam ederse TL/Gram fiyatlarının 93,5-95 aralığından fiyatlanması beklenebilir. Burada yükseliş ihtimali için ons fiyatlarının ilk adımda 1.330 $ üzerinde kalması önemli. 

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları