Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

En önemli faktör Çin!

Bir önceki haftayı altın fiyatlarında 1.280 seviyesinin test edilmesinin ardından gelen geri çekilmeyle geçirdi

Bigpara Haber

Bir önceki haftayı altın fiyatlarında 1.280 seviyesinin test edilmesinin ardından gelen geri çekilmeyle geçirdi.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Genel anlamda Dünya üzerindeki karışık seyrin devamı altın tarafını önce tutmaya yardımcı olabilir. Gelişmekte olan ülkelerde yaşanan sorunlar ve dolayısıyla hisse senetleri piyasasına yansıyan satışlar altın piyasasında güvenli liman efektini bir miktar daha arttırabilir.

Son zamanlarda altını yukarı iten en önemli faktör Çin fiziki talebiydi. Bu talebin Çin’deki yeni yıl tatili nedeniyle azalması altın tarafında güç kaybının nedenleri arasında yer almaktadır. Son günlerde volatilite (oynaklık) altında azalma eğiliminde devam ediyor. Bu süreçte en iyi ihtimalle dar bir band arasında sıkışık süreç içinde ilerleyebiliriz.

Dolar endeksi 81.5 seviyelerine kadar olan atağın ardından gerileme eğilimine girebilir. Bu noktada 81.00 – 80.90 bandının altındaki hareketler altın cephesinde rahatlama yaratabilir görüşünü ortaya koyabiliriz.

SPDR Gold altın varlığı 793,16 ton seviyesinden yeni haftaya başladı.

Teknik Rakamlar;

Teknik resimde altında son günlerde 1.240 üzerinde bir kalma gayretini görüyoruz. Bu hareketin başarıya ulaşabilmesi için mutlak suretle 1.255 $ ons üzerinde hareket etmemiz gerekiyor. Bugünlerde 1.255 seviyesine kadar tepki alımları olabilir. Fakat bu yükselişlerin 1.255 direncinde erimeye başlaması yeniden 1.240 – 1.245 seviyelerine baskıyı devam ettirebilir. Ne zaman 1.255 üzerinde hareket ederiz bu durumda altın için yeniden olumlu bölgeye döndü ifadesini kullanabiliriz. Aksi halde 1.240 – 1.245 desteğinin aşağı yönlü kırılması altını 1.230 desteğine iter.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar $ ons olarak yatırım yapan yatırımcılarımız 1.240-.1245 desteğini takip etmelidirler. Özellikle 1.255 direncine kadar olabilecek ataklar iyi takip edilmelidir. Bu seviye kırılmadığı sürece destek bölgelerin baskı devam edebilir.

TL/Gram:

Hem $ ons gerilemeyle birlikte sıkışık sürece girerken $/TL de durum farklı değil. $/TL 2.25- 2.26 bölgesinin altında hareket etmeye başlarsa kısmi geri çekilmeler TL/Gram fiyatlarını da aşağı yönlü sürükleyebilir. Bu noktada TL/Gram fiyatlarında 89 TL seviyelerinden işlem görme ihtimalimiz önümüzde durmaya devam ediyor. TL/Gram fiyatlarının daha yukarı seviyeleri kısa vadede görebilmesi için $/TL’deki ateşin yeniden yükselmesi gerekiyor.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları