Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

En kötüsü bitti mi?

2013 yılını bitirirken altın fiyatların cephesinde belki de en kötü geçen dönemi geride bırakıyoruz

Bigpara Haber

2013 yılını bitirirken altın fiyatların cephesinde belki de en kötü geçen dönemi geride bırakıyoruz.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bu hafta altın piyasalarında kısıtlı işlem günleri olacaktır. Buna göre bugün Noel arifesi olması nedeniyle erken kapanış olmakla birlikte yarın Noel nedeniyle piyasalar tam gün kapalı olacaktır. Bu hafta içinde sadece Cuma günü işlemler tam gün gerçekleşecektir.

Bugün için altında 1.200 bölgesinin üzerinde hareket edilebilirse fiyatların 1.212 seviyesine doğru yükseliş göstermesi beklenebilir. Ancak 1.200 bandı altındaki her hareket aşağı yönlü ve sıkışık süreci devam ettirecektir.

SPDR Gold fonundaki altın varlığının geldiği noktada azalma eğilimi devam ediyor. Fon varlığı 3 ton azalarak 805.72 ton düzeyini geriledi.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan altında 1.200 üzerindeki harekette 1.210-1.215 bandına yönelik bir hareket görülebilir. Bu noktada yukarı tepki hareketinin satışlarla karşılaşması halinde yükseliş yönünde ısrar etmenin bir anlamı yok. Aşağı yönlü harekette yani 1.190 bandının altındaki hareketlerde fiyatlar 1.180 seviyesine yaklaşacaktır.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün altında kısıtlı seans olacağından dar bir band arasında hareket edebiliriz. Dolar endeksindeki gevşeme altına olumlu yönde yansıyabilir. Burada 1.200 üzerindeki hareketi görmemiz gerekiyor. Özellikle 1.200 $ bölgesi aşılmadıkça desteklere baskı devam edebilir.

Not: Değerli yatırımcılar sizlerle buluşmak adına ilk durağımız Ankara olacaktır. Ankara’da Risk Yönetimi,  Piyasa Beklentileri ve Mini Teknik Analiz Eğitimi ile ilgili seminerimize ücretsiz kayıt yaptırmak için volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr ve bilgi@albmenkul.com.tr adreslerine adınızı soyadınızı ve sizlere ulaşabileceğimiz telefonunuzu belirtmeniz yeterli olacaktır.  Program ile ilgili tarih ve yer, katılım listesi sonrasında sizlere duyurulacaktır.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları