Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Dolar/TL`yi izlemeye devam...

Altında yeni haftaya başlarken fiyatların yeniden 1.278 seviyesine yönelik eğilimine tanık olduk

Bigpara Haber

Atında yeni haftaya başlarken fiyatların yeniden 1.278 seviyesine yönelik eğilimine tanık olduk.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Altın uzun Çin tatilinin sona ermesi sonrasında en büyük destekçisinin piyasalara geri dönmesiyle mutlu görünüyor. Bu köşeden uzunca bir süredir Çin ve fiziki talep ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya çalıştık.

Diğer tarafta Abd ekonomisi ile ilgili son zamanlarda ortaya çıkan konularda altın cephesinde dikkatle takip ediliyor. Son iki tarım dışı istihdam rakamlarının hayal kırıklığı yaratması mevsimsel mi ? yoksa ekonomide büyüme yavaşlamaya mı başladı ? sorularını gündeme getiriyor. Bu sorulara bugünden şu cevabını vermek çok erken bu nedenle önümüzdeki dönemlerde açıklamaları ve tarım dışı istihdam rakamlarını takip etmeye devam edeceğiz. Bu noktada  Abd tarafında tahvil azatlım programında keskin bir dönüş beklenmediğini ayrıca belirtmek yerinde olacaktır.En iyi ihtimalle tahvil alımı azatlım programında kısa süreli bir ara verilebilir.

ETF fonların en büyüğünden biri olan SPDR Gold fonun altın varlığı 797.05 ton ile mevcut konumunu korumaya devam ediyor.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan altında daha önceleri test edilen 1.280 seviyelerinde oyalandığı görülüyor. Bu noktadan bakacak olursak önümüzdeki saatlerde eğer ki 1.280 üzerinde bir hareket olmadıkça en kötü ihtimalle 1.270 - 1.265 bandına kadar bir gerileme ihtimali oluşabilir. Bu noktadan bakacak olursak 1.270- 1.265 bandı  tepki ürettiği müddetçe yeniden 1.280 seviyelerine doğru bir fiyatlama görebiliriz.

Günlük grafiklerde ise 1.255 seviyesinin altındaki kapanış olması halinde yükseliş beklentisi zora girebilir. Bu noktada 1.255 seviyesinin altında kaldıkça alım yönündeki riskler kontrol edilmelidir.

TL/Gram:

$/ons dışında $/TL tarafınıda dikkatle izlemeye devam ediyoruz. Bugünlerde TL / Gram fiyatları 91,5 seviyelerinden işlem görüyor. $/ons ve $/TL fiyatlarında değişim TL/Gram fiyatlarını etkilemeye devam edecektir.

Ne Yapılmalı:

Değerli yatırımcılar;

Altında saatlik grafiklerde 1.270 – 1.265 seviyelerine kadar bir geri çekilme durumu oluşabilir. Bu seviyeler tepki ürettiği sürece fiyatlar yeniden toparlanabilir. Yükseliş yönünde 1.280 seviyesinin geçilmesi altında 1.290 – 1.310 bandı gündemde kalmaya devam edebilir.

Gün içinde olan gelişmeleri @vkugucuk twitter hesabımızdan yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları