Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Direnç seviyelerini izlemeye devam

Altın geride bıraktığımız günlerdeki yükseliş iştahından oldukça uzaklaştı...

Bigpara Haber

Dün itibariyle Yellen açıklamalarında teşviklerin bir süre daha devam edeceğini ve ekonomideki toparlanmanın desteklenmesini adına alınan tedbirlere halen ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bu açıklamaların ardından dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybederken altın tarafında pek etkili olmadı. Nedeni tahvil alım programı ile ilgili tüm gelişmelere hemen hemen fiyatların içinde.

Altın geride bıraktığımız günlerdeki yükseliş iştahından oldukça uzaklaştı. Kırım konusunda sert mesajların yerinde daha yumuşak tonun tercih edilmesi altına olan güvenli liman talebini gerilere ittiğini söyleyebiliriz.

Dünde belirttiğimiz üzere gümüşteki görüntüde 19.5 üzerinde kalmaya çalışan emtiada tepki alımlarının geldiği görülüyor. Tepki alımlarında 20.00 – 20.20 bandı öncelikli direnç bölgesine yaklaştık. Görüldüğü kadarıyla tepkilerin anlamlı hale gelebilmesi adına fiyatların  20.00 -20.20 üzerinde kalmaya ihtiyacımız var.

Spdr Gold Fona ait altın varlığı düne göre 3.89 ton azalışla 813.08 tona geriledi.

Teknik Rakamlar;

Teknik anlamda altında tepki sürecinde kalmaya devam ediyoruz. Altında gelen tepkiler çok zayıf. Dün 1.300 geçilemedi ve yeniden satıcılar aktif hale geldi. Bu noktada düşüş sürecinde 1.275-1.270 seviyesine kadar gerileme ihtimali masada duruyor.

Ne Yapılmalı;

Bugün 1.290 üzerinde kalmamız 1.300 seviyelerini gündeme getirebilir. Tepki süreci içindeyiz. Buradaki tek sorun tepkilerin zayıf kalması. Güçlenen tepkilerde direnç seviyelerini izlemeye devam edeceğiz.

TL/Gram:

Gram tarafını hem $/TL hem de ons fiyatlarındaki gerileme olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu bağlamda gram fiyatlarında 88 seviyelerine oldukça yakınız. Özellikle ons fiyatlarında tepki sürecine girmemiz halinde gram fiyatları 90,00 lira seviyelerine yaklaşabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları