Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Bugün sert hareket ihtimaline dikkat

Altında bugün sert hareketlerin olabileceği bir gün...

Bigpara Haber

Altında bugün sert hareketlerin olabileceği bir gün...

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

ABD tarafında tarım dışı istihdam rakamları ile birlikte GDP (Çeyreklik ) büyüme rakamlarına odaklanacağız. Beklenti olarak tarım dışı istihdam 210k, GDP ise % 1,2 bekleniyor. Bugün ayrıca FOMC faiz kararı var. Faiz tarafında bir değişiklik beklenmiyor. Tahvil alım programında azaltım devam eder görüşü piyasalar tarafından biliniyor.

Teknik Rakamlar;

Teknik rakamlarda dün 1.300 seviyelerine kadar yukarı ataklara tanık olduk. Burada 1.300 – 1.305 bandı direnç olarak kalmaya devam ediyor. Bu seviye aşılmadıkça yükseliş beklentisi ötelenmeye devam edecek. Saatlik grafiklere göre önümüzdeki saatlerde 1.300  üzerinde kalamadığımız durumda 1.280 seviyelerine kadar sürüklenme devam edebilir.

Ne Yapılmalı;

Bugün için 1.290 üzerindeki hareketi görmemiz gerekiyor. Eğer fiyatlar 1.290 üzerinde kalamıyorsa aşağı yönlü baskılar devam edebileceği gibi yeniden 1.275-1.280 desteğine baskılar sürebilir.

TL/Gram:

$/TL de dün yaşanan gevşemeyle birlikte gram fiyatlarının 89 lira üzerinde kalamadığını görüyoruz. Bu noktada 89 üzerinde hareket oluşmadıkça yükseliş beklentisi uzaklaşabilir. Alım düşünen yatırımcılarımızın bir süre daha gelişmeleri izlemeleri doğru olabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları