Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Bu ihtimali unutmayın

Altında fiyatlar 1.250 seviyesi çevresinde gezinmeye devam ediyor...

Bigpara Haber

Altında fiyatlar 1.250 seviyesi çevresinde gezinmeye devam ediyor.



Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Dolar endeksindeki stabil görüntü altın tarafında rahatlamayı da beraberinde getiriyor diyebiliriz. Özellikle 80.70 bölgesinin altında kalan bir endeks rakamı altın tarafındaki olumlu havayı bir müddet daha devam ettirebilir. Ancak burada hemen bir parantez açarak 80.70 üzerinde kalan görüntüde altın fiyatları baskılanmaya başlayabilir ihtimalini unutmamak gerekiyor.

Şu aralar fiziki talebe duyarlı olan görüntüde fiziki talebin etkileri altın tarafındaki olumlu görüntü devam ettiriyor. Diğer taraftan ETF fonların satış sürecine bugünlerde ara vermeleride altını destekleyen diğer faktör. Burada fiziki talebin ne kadar daha devam edeceğini kestirmek güç. Ancak fiyatlar yukarı eğilimini devam ettirirse yüksek fiyatlarda talep azalmaya başlayabilir. Bu duruma ayrıca dikkat etmek gerekiyor.

Son günlerde dikkatle takip ettiğimiz Spdr Gold fonundaki altın varlığında fon varlığı 793.12 ton düzeyini son günlerde koruyor.

Teknik Rakamlar;

Bugün için 1.245-1250 bölgesi üzerinde kalan görüntüyü olumlu olarak değerlendirebiliriz. Özellikle 1.255 üzerindeki bir harekette altın fiyatları 1.270- 1.280 seviyelerini hedef haline getirecektir. Bu ihtimal masadan kalmış değil. Bu ihtimalin sona erebilmesi için ilk olarak 1.245 bandının altına kayma gerekiyor. Bu noktada alım yönünde riskleri gözden geçirmekte fayda var. Şayet fiyatlar 1.230 bandının altına gerilerse bu durumda alım yönündeki riskleri azaltmak daha uygun olabilir.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün itibariyle 1.255 yukarıda direnç 1.250 – 1.245 bandı ise alt tarafta destek olarak göze çarpıyor. Bu noktada 1.245 bandı aşağı yönlü geçilmediği sürece alım yönünde pozisyonlar korunabilir. Yukarı harekette 1.255 üzerinde 1.270 – 1.280 bandını bekleyebiliriz.

TL/Gram:

Dolar/TL içerde güçlü durmaya devam ediyor. $/osn fiyatlarındaki son zamanlardaki artış fiyatları 87- 88 bandına taşıdı. Özellikle $ ons fiyatlarının 1.270 seviyesine yükselmesi TL/Gram fiyatlarının 89 -89,5 aralığından işlem görmesine neden olabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları