Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Aşağı yönlü baskılara dikkat

Altında fiyatların kritik gördüğümüz 1.245 bölgesinin altında hareket ettiğini görmekteyiz

Bigpara Haber

Altında fiyatların kritik gördüğümüz 1.245 bölgesinin altında hareket ettiğini görmekteyiz.



Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Son zamanlarda ısrarla üzerinde durduğumuz kritik konu olan dolar endeksinin durumu altını baskılamaya devam ediyor. Özellikle 81 bölgesine yaklaşan endeksin altın üzerinde etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Son günlerde dikkatle takip ettiğimiz SPDR Gold fonundaki altın varlığında fon varlığı 4 günlük aranın ardından 3.56 ton azalarak 789,56 ton düzeyine geriledi.

Teknik Rakamlar;

Altında 1.245 bandının altındaki hareketle birlikte fiyatların gerileme eğilimin olduğunu söyleyebiliriz. Bugün için 1.237 üzerinde tutunma gayreti içinde olan altında tepki alımlarıyla yeniden 1.245 bölgesine doğru bir yukarı hareket görebiliriz. Ancak bu bölge üzerinde bir kalıcı bir hareketi görmedikçe yükseliş beklentilerimizden uzak kalabiliriz. Bu durumda alt tarafta 1.237 bölgesinin altında 1.230 seviyeleri gündeme alınmalıdır.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün için altında 1.245 seviyelerine doğru yeniden bir tepki hareketi olabilir. Bu doğrultuda tepkinin 1.245 seviyelerinde yeniden satışlar karşılanması halinde 1.237 bandına olabilecek baskıya dikkat. Ne zaman 1.245 üzerinde kalıcı oluruz bu noktada 1.250 – 1.255 seviyelerine bakarız. Aksi durumda yani 1.245 altında kaldıkça aşağı yönlü baskılara dikkat.

TL/Gram:

Dolar TL içerde güçlü durmaya devam ediyor. $/ONS fiyatlarındaki son zamanlardaki artış fiyatları 87- 88 bandına taşıdı. Özellikle $/ONS fiyatları gerilemeye devam derse TL/Gramda 86-86,5 seviyeleri görme ihtimali var. Bu noktada TL /Gram fiyatlarında olumlu olabilmek için $/on fiyatlarının 1.245 üzerinde hareket etmesine ihtiyacımız var.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları