Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Aman dikkat!

Geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan altında yeni haftada yukarı hareketini devam edip ettirmeyeceği büyük öneme sahip

Bigpara Haber

Geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan altında yeni haftada yukarı hareketini devam edip ettirmeyeceği büyük öneme sahip.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Dolar endeksindeki gerileme eğiliminin devam etmesi en azında yükseliş hareketin olmaması, Çin tarafında fiziki talep eğilimi, ABD ekonomisindeki toparlanmaya yönelik endişeler ya da soru işaretleri altın cephesindeki olumlu görüntüyü destekledi diyebiliriz.

Öte taraftan dünyanın en büyük altın fonu olan SPDR Gold altın varlığındaki artış eğilimi geçtiğimiz hafta altını destekledi.

Peki, süreç aynen devam eder mi?

Şu anda piyasalarda bir süredir hisse senedi piyasalarındaki olumsuz görüntünün kısmen geride kaldığını söyleyebiliriz. Dünya borsa endeksleri yükseliş yönlü hareketle görülüyor. Bu noktada dünya genelinde iyimser tablonun geri gelmesi altın tarafında sevilmeyebilir. Bu durumda bir kısım satışlara dikkat edilmesi yerinde olacaktır.

SPDR gold fonunun son durumunda altın fon varlığı 5.1 ton azalarak 801,25 tona gerilemiştir.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan altında 1.305 üzerindeki harekette 1.336 seviyesi hedef olarak korunmaya devam edebilir. Saatlik grafiklerde 1.315 seviyesinin altında hareket edilmesi halinde kısmi geri çekilme ihtimali masada durmaya devam ediyor.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar 1.336 direnç seviyesini izlemekte fayda var. Bu bölgenin geçilmemesi satış konusunda bahane yaratabilir. Bu noktada 1.315 seviyesinin altında 1.305 seviyesine kadar bir geri çekilmeden bahsedebiliriz.

TL/Gram:

$/TL deki durum ortada. 2.1800 seviyesinin altında oluşabilecek harekette 2.165 – 2.155 bandı gündeme gelebilir. Bu duruma $/ons fiyatları da gerileme yönünde eşlik ederse TL/Gram fiyatları 90-91 aralığından fiyatlanabilir. Burada $/ons fiyatları 1.336 üzerine çıkamıyorsa TL/Gram fiyatlarında gerileme ihtimali oluşabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları