Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında umutlar yeşeriyor mu?

Fed sonrası altında umutlar yeşerir mi sorusu son günlerde öne çıkıyor

Bigpara Haber

Fed sonrası altında umutlar yeşerir mi sorusu son günlerde öne çıkıyor.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Genel görüntüde Fed’in finansal istikrarı sağlamak adına piyasaya 2 trilyon dolardan daha fazla para enjekte etmesi sonrasında gözler 17-18 Aralık tarihinde FOMC toplantı tutanaklarında olacak. Aralık ayının pas geçilme ihtimali yüksek bir ihtimal olarak masadaki yerini korurken önümüzdeki aylarda azaltımın başlayabileceği beklentisi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Dün özellikle altında yukarı yönlü harekete tanık olurken altın piyasasında bir dengelenme göz çarpıyor. Bu doğrultuda Fed tarafında beklenmeyen olumsuz bir gelişme olmazsa altın tarafında yukarı yönlü bir harekete tanık olabiliriz. Ancak bu görüşü desteklemek adına önemli ve kritik bölgelerin aşılması gerektiğini hatırlatmakta fayda görmekteyim.

Spdr Gold fonundaki altın varlığı bir önceki güne göre 8.7 ton azalarak  818.90 ton düzeyini geriledi.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan altında 1.250 ve 1.270 bölgeleri kritik bir direnç bandını ifade etmektedir. Bu bandın üzerinde kalınması halinde fiyatlamalarda daha yukarı seviyeleri görebiliriz. Şimdi için erken ama 1.270 bandı üzerinde olgunlaşan bir haereket altını 1.300 seviyelerine kadar taşıyabilir.

Ancak 1.250 ve 1.270 bölgesine azami dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Özellikle 1.250 üzerinde hareket edilmedikçe altta 1.220 bölgesine baskılar devam edecektir.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün için 1.240 seviyesine dikkat edeceğiz. Fiyatların bu bölge üzerinde hareket etmesi 1.250 bandına yönelik yukarı ataklara neden olabilir. Eğer ki 1.240 bandı aşağı yönlü geçilirse fiyatlar ilk adıma 1.230 – 1.225 bandına yaklaşabilir.

TL Gram;

TL/Gram fiyatlarında 81.5 üzerinde ki harekette 83 TL bandına yaklaşabiliriz. Bu ihtimal için mutlak suretle 81,5 üzerinde harekete ihtiyacımız var. Bu koşul asla unutulmamalıdır. Eğer ki 81,5 geçilemezse altta 80,80-80.50 bandına baskılar oluşabilir. Sonuç itibariyle 81.5 üzerinde kaldıkça TL/Gram fiyatlarında yukarı yönlü fiyat hareketi oluşabilir.

Not: Değerli yatırımcılar sizlerle buluşmak adına ilk durağımız Ankara olacaktır. Ankara’da Risk Yönetimi,  Piyasa Beklentileri ve Mini Teknik Analiz Eğitimi ile ilgili seminerimize ücretsiz kayıt yaptırmak için volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr ve bilgi@albmenkul.com.tr adreslerine adınızı soyadınızı ve sizlere ulaşabileceğimiz telefonunuzu belirtmeniz yeterli olacaktır.  Program ile ilgili tarih ve yer, katılım listesi sonrasında sizlere duyurulacaktır.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları