Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

'Altın'da beklenti ne?

Altında son günlerde aşağı yönlü hareket beklentisinin biraz törpülendiğini söylemek mümkün

Bigpara Haber

Altında son günlerde aşağı yönlü hareket beklentisinin biraz törpülendiğini söylemek mümkün. Bu köşeden bir önceki yazımızda altın fiyatlarının 1.200 üzerinde kaldıkça 1.220 -30 seviyesine ulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladık.

Volkan KUĞUCUK
ALB Menkul Değerler / Yatırım Uzmanı
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk


Alt tarafta yatan bir çok faktörden bugünlerde söz etmek mümkün. Özellikle dolar endeksinin gerilemesi altın cephesindeki baskıyı biraz hafifletti. Bunun dışında fonların son dönemdeki alım yönlü hareketi altına destek veren diğer bir unsur.

Sizlerden gelen sorular genelde altında bu seviyelerin dip olup olmadığı yönünde. Bu soruya cevap vermek gerekirse fiyatların dip olduğunu henüz söyleyemeyiz. Ancak bu band vermek 1.140 – 1.200 bandı arasında ne kadar uzun süre zaman geçirebilirsek dip yapma olasılığı aratabilir.

Altın destekli fonların en büyüğü olan SPDR Gold Fon’un altın varlığı önceki günlere göre 3.89 ton artış göstererek 724,80 tona yükseldi.

Teknik Rakamlar;

Altında saatlik grafiklerde itibariyle aşırı satış durumuna gelme görüntüsü var.

Altın bugün dahil olmak üzere pozitif bölgeye geçebilmek adına 1.230 üzerinde kalmaya ihtiyacı var. Bun durum oluşmadıkça gerileme hareketine dikkat. Aşağı yönlü harekette bugün gün içinde 1.218 ve altında 1.210-13 bandına doğru geri çekilmeler yaşanabilir.

Altında 1.210 üzerinde kalıcı olabilecek hareket sonrasında 1.230 seviyesine gitme isteği devam edebilir. Özellikle 1.230 üzerinde bir hareket oluşursa ve kalıcı olursa 1.250 seviyesi hedefte kalır.

Gram Altın 24 Ayar:

Altında son günlerde hem $/TL hem de $ ons seviyelerinde yükseliş gram altını olumlu yönde destekledi. Bugünlerde $/TL bir miktar aşağı yönlü hareket sergileyebilir. Buna bağlı olarak ons fiyatları yeniden 89 lira seviyesinden fiyatlanabilir.

Tekrar görüşmek üzere bol kazançlı günler dilerim.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları