Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın` yükselişine devam edecek mi?

Altında 1.350 – 1.355 bandı üzerindeki hareketi dikkatle takip ediyoruz...

Bigpara Haber

Altında 1.350 – 1.355 bandı üzerindeki hareketi dikkatle takip ediyoruz.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Piyasa haberlerindeki başlıklara baktığımızda Rusya, Kırım ve Ukrayna üçgeninde yaşananlar şüphesiz altın tarafına destek olmaya devam ediyor. Diğer taraftan Çin ekonomi rakamlarındaki olumsuzluk altın cephesinde pozitif etkili diğer taraftan altın fonlarınında alım yönlü hareketleri görmekle birlikte altını destekleyen diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yatay seyir altın tarafını rahatsız etmiyor.

Spdr Gold Fonunun 812,70 ton seviyesini korumaya devam ediyor.

Teknik Rakamlar;

Altında 1.355 seviyesini izlemeye devam ediyoruz. Burada 1.355 üzerinde 1.363 seviyesine kadar yükselişi görsekte 1.355 seviyesinin bu noktadan sonra destek olarak çalışması bizler için oldukça önemli. Teknik anlamda 1.355 seviyesinin üzerinde kalmamız halinde altın yükseliş hedefini 20 $ daha yükselterek 1.375 seviyelerini gündemine alabilir. Burada altında 1.340 seviyesinin hemen altında  1.330 seviyesi destek olarak korunmaya devam ediyor. Belirtilen bandın altına olacak geri çekilmelerde kar satışlarına dikkat ederek  1.315 – 1.320 seviyeleri dikkate alınmalıdır.

Ne Yapılmalı;

Altında 1.355 bölgesini izlemeye devam edeceğiz. Yükseliş için üzerinde kalmamız gerekiyor. Bu noktada 1.355 üzerinde kaldıkça yükseliş beklentisi devam edebilir.

TL/Gram:

Gram fiyatlarında Dolar-TL kurunun da etkisiyle 98 lira seviyelerine kadar yükseliş görmekteyiz. Bu noktadan sonra $/ons fiyatlarının yükselişini devam ettirmesi gram fiyatlarına destek olabilir. Ama bu noktada Dolar/TL kurunun da önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları