Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın yönünü yukarı çevirecek mi?

Altında dün itibariyle 1.305 direnç seviyesinin denendiğini ancak kırılamadığını görmekteyiz

Bigpara Haber

Altında dün itibariyle 1.305 direnç seviyesinin denendiğini ancak kırılamadığını görmekteyiz.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Ukrayna meselesi bir yandan devam ederken altın şu ana kadar aradığını desteği bulamadı. Saman alevi niteliğinde olan yükselişlere fonların katılım anlamında eşlik etmemesi bugünlerdeki zayıf görüntünün nedeni.

Gümüş tarafında altına benzer bir görüntü var. Yükseliş için bugünlerde 20.80 üzerinde kapanışın gelmesi gerekiyor. Bu durum oluşmadıkça bugünlerde  18.90- 19.70 bandı arasında dalgalanma süreci devam edebilir. Net olarak 20.80 üzerinde bir hareket oluşmadıkça 18.90- 18.60 destek bandını izlemeye devam edeceğiz.

Teknik Rakamlar;

Teknik rakamlara 1.305 seviyesine olan atak satışla karşılandı.  Yukarı hareketin devamı için direncin geçilmesi gerekiyor. Bu direncin aşılması durumunda 1.330 seviyelerini hedef olarak konuşmaya devam edebiliriz.

Özellikle 1.290 seviyesinin altında kalmamız durumunda yükseliş hareketinden kısmi olarak uzaklaşabiliriz. Bu haftanın son günü fiyatların 1.290 üzerinde kalıp kalamayacağı önümüzdeki günlerde altın ile ilgili fiyat hareketi konusunda bilgi verebilir.

Ne Yapılmalı;

Bugün için 1.290 üzerindeki hareketi görmemiz gerekiyor. Eğer fiyatlar 1.290 üzerinde kalamıyorsa aşağı yönlü baskılar devam edebileceği gibi yeniden 1.275 desteğine baskılar sürebilir.

TL/Gram:

$/TL de dün yaşanan gevşemeyle birlikte gram fiyatlarının 89 lira üzerinde kalamadığını görüyoruz. Bu noktada 89 üzerinde hareket oluşmadıkça yükseliş beklentisi uzaklaşabilir. Alım düşünen yatırımcılarımızın bir süre daha gelişmeleri izlemeleri doğru olabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları