Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın ve gümüşte beklenti ne?

Bir önceki Fomc tutanakları ile dün açıklana tutanaklar arasındaki fark altın tarafı dahil piyasalara olumlu yansıdı

Bigpara Haber

Bir önceki Fomc tutanakları ile dün açıklana tutanaklar arasındaki fark altın tarafı dahil piyasalara olumlu yansıdı.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Daha önceki tutanaklarda faiz konusu ön plana çıkarken en son açıklanan tutanaklarda ise faiz artırımının yersiz olduğu açıklaması piyasalara rahat bir nefes aldırdı. Buraya kadar güvercin açıklamalar piyasaların istediği türden. Ancak görülen o ki bundan sonra Fed tarafında belirsizlik tarafının yükselebileceği ve öngörülerin kısıtlı kalacağı ihtimalleri artıyor.

Gümüş tarafında dünkü yazıklarımızda bir değişiklik yok. 19.50-60 bandı destek anlamında korunmaya devam ediyor. Zira dün bu seviyelere gerilemenin bugün alımla karşılandığını (tepki) görmekteyiz. Altın ile kıyasladığımızda gümüşün performansının altının gerisinde kaldığını görüyoruz. Burada  20.20 direncine odaklanmaya devam edeceğiz. Gümüşün toparlanma sürecine girebilmesi için 20.20 üzerinde kalmaya ihtiyacı var. Geçilemeyen direnç destek seviyelerine baskıyı geri getirebilir görüşü masada durmaya devam ediyor.

Spdr Gold Fona ait altın varlığı 806.48 ton düzeyi korumaya devam ediyor.

Teknik Rakamlar;

Teknik anlamda saatlik grafiklerde yükseliş yönündeki harekette  1.315 geçilmesi durumunda 1.320 seviyesi hedef olma görevine devam ediyor. Saatlik grafiklerin dışında günlük grafiklere baktığımızda ise 1.320 seviyesinin üzerinde hareket edilmesi durumunda yükseliş anlamında bir rahatlama olabilir. Bu noktada fiyatlar 1.330 – 1.340 bandını hedefine alabilir. Yine günlük grafiklerde 1.295 ve 1.300 seviyeleri destek olarak kabul edilmelidir.

Ne Yapılmalı;

Altında bugün 1.320 seviyesini izlemeye devam edeceğiz. Bu seviyenin aşılması durumunda alım yönünde pozisyonlar korunabilir. 1.275 seviyesinden başlayan tepkinin devamı için 1.320 direncinin aşılması önemli.

TL/Gram:

Gram altında ons tarafındaki tepkiler fiyatları 88.5 seviyelerine yaklaştırdı. Bugünlerde özellikle $/TL tarafındaki tepki hareketini de yakında izliyoruz. Şayet gram fiyatları 89.25 üzerinde kalmaya başlarsa fiyatların 90 lira seviyesine yükselme potansiyelinin korunduğunu söylemek mümkün.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları