Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın` mücadele!

Altın yeni haftada 1.335 direnci ile mücadele etmeye devam ediyor

Bigpara Haber

Altın yeni haftada 1.335 direnci ile mücadele etmeye devam ediyor.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bir tarafta ABD tarafındaki durum irdelenmeye devam ederken. Haftaya Çin Bankalarının emlak piyasasına sunulan kredilerini azaltacağı yönündeki haberler altının yükseliş yönlü hareketine destek verdi diyebiliriz.

Genel olarak altında özellikle 1.300 üzerindeki hareketlerde fiziki talebin etkili olmadığını söyleyebiliriz. Bu köşeden birçok kere yükselen fiyatlara fiziki talebin hassas olduğunu belirttik. Ancak yeni haftada fiziki talebin dışında ETF fonların alım yönlü hareketine tanık olmaktayız.

Son zamanlarda dikkatle takip ettiğimiz SPDR Gold Fonunun altın fon varlığı 3.3 ton artışla 801,61 tona yükselmiştir.

Teknik Rakamlar;

Teknik rakamlarda direnç seviyeleri güncelliğini korumaya devam ediyor. Bu noktada 1.335 üzerinde 1.350 direnci güncelliğini korumaya devam ediyor. Bu direncin üzerinde ise diğer hedef bölgesi 1.365 – 1.370 seviyeleri olabilir. Altında bugün için ilk destek bandı 1.325 – 1.320 olarak göze çarpıyor. Bu bölgenin altında ise belirgin destek seviyemiz 1.305 olarak kabul edilebilir.

Ne Yapılmalı;

Bugün için 1.325 – 1.320 destek bandı önemli. Üzerinde kaldıkça 1.335 direncine yönelik ataklar devam edecektir. Önümüzdeki saatlerde 1.332 seviyesinin altında 1.325 seviyelerine kadar salınım olabilir. Ancak 1.320 – 1.325 bandı üzerinde kaldıkça olumlu görüntü devam edebilir.

TL/Gram:

Gram fiyatlarında dolardaki artış nedeniyle 94,5 seviyelerinden fiyatlamaları görüyoruz. Burada özellikle $/ons fiyatlarının yukarı seviyelere ulaşması 96 seviyelerinden gram altını fiyatlayabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları