Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın konuşmaya devam...

Geçtiğimiz haftanın şüphesiz iki önemli noktası var...

Bigpara Haber

Geçtiğimiz haftanın şüphesiz iki önemli noktası var.

Volkan KUĞUCUK
ALB Menkul Değerler / Yatırım Uzmanı
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk


Bunlardan ilki Euro tarafındaki genişleme hamlesi diğeri ise Yunanistan seçimlerindeki Syriza konusunun kaosa dönmesi.

İlk konudan devam edersek Euro tarafında bol ve bedava paranın yaratacağı etkiden altında faydalanabilir. Özellikle Avrupa tarafında faizlerin dip bölgelerde olması portföy çeşitlendirmesi adına altına yönelebilir. Bu bir ihtimal. Bu ihtimali zayıflatacak gelişme önümüzdeki zamanlarda FED’in faiz artırımı gibi duruyor. Şu anda ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin aşağı yönlü eğilimi altına pozitif etki yapabilir.

İkinci noktada Syriza partisinin yaratacağı etki. Yunanistan ekonomik anlamda hasta. Borcu milli gelirinin 2 katına gelmiş bir ülke. Öyle olur böyle olur tartışmalarından ziyade hasta olan kişinin (Yunanistan ) ilaç almayı (Avrupa parasal genişleme) reddetme durumu olabilir mi? sorusuna cevap aramak gerekiyor. Sürtüşmeler olabilir ancak bu tür atışmaların ciddiyetine bakmak lazım. Bu nedenle Yunanistan konusunun altına olan etkisini belirlemek için henüz erken.

SPDR Gold Fon altın varlığındaki artış devam ederken fon varlığı 741.65 tona yükseldi.

Teknik Rakamlar;

Teknik anlamda saatlik grafiklerde düzeltme hareketi 1.280 seviyesinin altında devam edebilir. Bu koşullarda 1.270 seviyesine kadar düzeltmenin devamı beklenebilir.

Bu noktada 1.280-1.270 bandındaki alıcıların gücü önemli olmakla birlikte bu seviyeden alımların yeniden güçlü olması altını 1.315-1.320 seviyelerine kadar taşıyabilir.

Bu durum oluşmuyorsa ve 1.270 seviyesinin aşağı yönlü geçilmesi 1.250 desteklerini gündeme getirebilir.

Sonuç itibariyle 1.280 seviyesinin altında 1.270 beklenti dahilinde kalabilir. Bu seviyeden gelebilecek tepkileri izlemeye devam edeceğiz.

Gram Altın 24 Ayar:

Ons fiyatlarındaki gerileme gram altının 96 liradan fiyatlanması neden olabilir gibi bir ihtimal var. Bu seviye eğer 1.270 üzerinde kalabilirsek alım yapmak isteyenler için uygun olabilir. Altın ons fiyatlarının yeniden 1.320 seviyelerine yönelmesi ve $/TL kurunun 2.36 seviyelerinden işlem görmesi halinde gram altın 100 lira seviyelerinden fiyatlanabilir.

Yazarın Diğer Yazıları