Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın iyimser tarafta

Geçtiğimiz haftayı geride bırakırken altın iyimser tarafta kalma çabası içindeydi

Bigpara Haber

Geçtiğimiz haftayı geride bırakırken altın iyimser tarafta kalma çabası içindeydi. Yine geçtiğimiz hafta itibariyle tepki kalıbı içinde kalma çabası devam ediyor.

Volkan KUĞUCUK
ALB Menkul Değerler / Yatırım Uzmanı
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk


Geçtiğimiz haftaya kısaca göz atacak olursak İsviçre referandumundan hayır kararının anketlerde öne çıkmasına karşın altın 1.180-1.190 üzerinde kalma gayretine devam ediyor. Bu olumsuz görünen gelişmeye karşın altının pozitif bölgede kalma isteği şimdilik olumlu.

Fed konusunun dışında Çin, Avrupa Bölgesi ve Japonya’dan gelen haberler aslında işlerin iyi gitmediği yönünde. Çin faiz indirimine giderken Draghi’nin yaptığı açıklamalar aslında bir noktada malumun ilanı niteliğinde.

Şu aşamada dolar endeksin 88.5- 87.5 bandı arasına hapsolmuş durumda. Altın bu bandı şimdilik fiyatlamış gibi görünüyor. Eğer 88.50 üzerinde dolar endeksindeki yükseliş ivmesinin devam etmesi altında yeniden fiyatlamaya yol açabilir.

SPDR Gold fonun altın varlığı 720.93 ton düzeyinde seyrederken, daha önceki haftalara göre sakin bir hafta geçirdiğimizi söylemek mümkün.

Teknik Rakamlar;

Altında teknik resimde kısa vadede pozitif tarafta kalmak isteyen bir görüntü var.

Genel görüntü itibariyle altın 1.180 – 1.190 üzerinde kaldıkça 1.210 seviyesini geçme yönünde adımlar atabilir. Bu direnç bölgesinin yukarı yönlü aşılması halinde fiyatların 1.230- 1.235 seviyesine ulaşma ihtimali masada kalmaya devam ediyor.

Altın mevcut görüntünün bozulması adına 1.170 seviyesinin altındaki kapanışlar olumsuz olarak yorumlanabilir. Böyle bir senaryoda gerileme ihtimalini gündeme almakta gayda olabilir.

Gram Altın 24 Ayar:

Gram altın açısında ons fiyatlarındaki yükselişe $/TL kuru eşlik etmeyince Gram TL ‘deki yükseliş sınırlı kaldı. Bu koşullarla birlikte mevcut senaryoda ons fiyatlarındaki yükselişin devamında Gram fiyatları 87 lira seviyesinden fiyatlanabilir. Alt tarafta ise 83-84 lira bandı bariyer olmaya devam ediyor.

Tekrar görüşmek üzere bol kazançlı günler dilerim.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları